Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Staroměstské náměstí opět na nohou. Laver Cup slavnostně začal

Na Staroměstském náměstí byla k vidění neobvykle vysoká koncentrace tenisových hvězd. Premiérový ročník Laver Cupu slavnostně začal, z rukou tenisových es vylétly míčky mezi dychtivé fanoušky. Od pátku do neděle proti sobě budou v pražské O2 areně bojovat výběry Evropy a světa. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a na webu ctsport.cz.

"Už se nemůžu dočkat. Doufám, že bude vyprodáno a předvedeme skvělý tenis," řekl zakladatel akce a devatenáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer.

Současné i minulé legendy či budoucí hvězdy dorazily na podium pod Týnským chrámem se zpožděním, ale davu fanoušků to nevadilo. Halasně vítali Roda Lavera, na jehož počest soutěž vznikla, a nejhlasitěji Federera a Rafaela Nadala.

"V ideálním případě dojde k velkému překvapení na úkor Evropy," hrozil kapitán výběru světa, Američan John McEnroe, a po jeho pravici stojící rival Björn Borg se nenechal rozhodit. "Jedno je jisté, Evropa vyhraje," reagoval lodivod starého kontinentu.

Hráči přijeli na náměstí týmovými vozy. Výběr světa červenými a hráči měli stylově také červené kapesníčky v kapsách sak. Z modrých aut vystoupili Evropané a v jednom z nich společně seděli Nadal, Federer a Tomáš Berdych. "Je to obrovský zážitek a doufám, že se nám podaří první ročník vyhrát," řekla česká jednička.

Natěšení fanoušci vysoko natahovali ruce, aby hráče zvěčnili na mobilní telefony. A tenisté hned po příchodu na podium vyndali z kapes své "mašinky". Selfie si fotili Američané Sam Querrey s Johnem Isnerem i Australan Nick Kyrgios.

Jako první přijel na náměstí Australan Laver a na podium přišel za velkého potlesku publika a především samotných aktérů poslední. "Byl jsem velmi překvapen, když mi bylo řečeno, že se bude hrát Laver Cup, a jsem tím poctěn," řekl Laver a dodal: "Když vidím všechny ty báječné hráče, tak se Praha může těšit na skvělý tenis."

Tenisté se svými kapitány a Laverem zapózovali chvilku obecenstvu. Mladý Němec Alexander Zverev ťukl do Federera a oba se krátce zhoupli do rytmu muziky. Na tvářích hráčů byla patrná uvolněná nálada, ale na kurtu všichni slibují velký boj.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým fanouškům se představil Rafael Nadal
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články