Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nervy budou jako všude, ale těším se a to je nejdůležitější, říká Kvitová

Doladění formy při posledním tréninku a zítra konečně na zápas. Petra Kvitová už vyhlíží start na French Open. Na pařížský grandslam se těší, a přestože bude na antukových kurtech nervózní, nejdůležitější je pro ni dobrý pocit z přípravy.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Osmá nasazená Kvitová je po výhrách na antukových turnajích v Praze a Madridu jednou z favoritek grandslamového French Open. Vyhrála jedenáct zápasů v řadě a sérii zkusí prodloužit v pondělí proti Verónice Cepedeové z Paraguaye.

"Je to první kolo, takže nervy jako všude budou. Tomu se asi nevyhnu a speciálně na grandslamu, ale těším se a to je nejdůležitější," řekla osmadvacetiletá Kvitová a dodala: "Mám pocit, že poslední dobou si tenis docela užívám."

Stejný dojem má ze své svěřenkyně i trenér Jiří Vaněk. "Poslední dobou se změnilo její vnímání tenisu," vyzdvihl. Pochvaloval si, jak dvojnásobná vítězka Wimbledonu přistupuje a soustředí se na tréninky. "Tady v Paříži byl každý výborný. Pořád to šlo nahoru a poslední na doladění byl úplně nejlepší," chválil Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open je pro mě příjemný grandslam, říká Kvitová

Kvitová na turnajích v Praze a Madridu odehrála začátkem května jedenáct zápasů ve dvanácti dnech. Z únavy se dostala až po čtvrtečním příjezdu do Paříže. "Až tady je to lepší a cítím se dobře. Předtím bylo tělo rozevláté," pronesla.

S 87. hráčkou světa Cepedeovou se Kvitová ještě nestřetla. Před Paraguaykou se ale musí mít na pozoru. "Loni tady zahrála výborně," připomněl Vaněk výhru Cepedeové před rokem v prvním kole nad Lucií Šafářovou. V osmifinále pak vzala set Karolíně Plíškové. "Je to nepříjemná antukářka," řekl Vaněk.

O soupeřce Kvitová nic nevěděla. "Asi bude hrát klasický antukový tenis. Bude se mě snažit rozehnat, abych hodně běhala," očekávala Češka, s čím na ni vyrukuje Cepedeová, před týdnem finalistka akce ITF v Trnavě. "Když bude hrát Petra nátlakově a dobře se hýbat, tak by měla zápas zvládnout," věří Vaněk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články