Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Je to pro mě dno a ze dna se dá jen odrazit, věří Šafářová

Paříž – Zdraví jí v poslední době moc nepřeje, to se odráží v tréninku a projevilo se to i na French Open. Lucie Šafářová skončila ve dvouhře hned v prvním kole, když podlehla Veronice Cepedeové z Paraguaye 1:6 a 4:6. "Tenhle výkon je zklamání," přiznala po zápase roztrpčená tenistka.

Lucie Šafářová na French Open
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavel Lebeda

"Mám na Paříž krásné vzpomínky a měla jsem rozhodně vyšší cíle. Je to svým způsobem pro mě dno, řekla bych, po těch týdnech, co byly, a ze dna se dá jenom odrazit. Doufám, že to bude dobrý," řekla Šafářová.

Od začátku května, kdy onemocněla na turnaji v Praze, se necítí ideálně. "Nemůžu trénovat, kolik bych chtěla. Tělo mě nepouští do takových tréninků a veze se to špatně," odhalila. Snažila se víc regenerovat a třeba na turnaji v Římě raději vynechala čtyřhru. "Ze zdravotní stránky jsem tomu dala maximum. Ale i tím, co mám za sebou historicky, tak to trvá déle. Nejsem schopna podat výkon, jaký bych chtěla," řekla.

Proti sedmadevadesáté hráčce žebříčku Cepedeové se to projevilo od prvních výměn. "Začala jsem hrozně špatně a dělala moc chyb. Ona hodně vracela a já byla pomalá a unavená a bohužel jsem nepodala výkon, který bych měla podat," řekla Šafářová.

První hru získala až za stavu 0:3, pak ale ztratila osm gamů v řadě. "To je zlý sen," říkala si brněnská tenistka, když za pouhých 48 minut prohrávala 1:6, 0:5 a zdálo se, že si při třináctém startu v turnaji odveze nejhorší prohru, ale riskovala a získala čtyři hry v řadě.

"Dalo mi to naději, ona ale pak s novými míči dobře zaservírovala a už moc šance nebyla," konstatovala zklamaně. "Vím, že hraju lepší tenis, než jsem předvedla. Netěší mě to. Musím udělat nějakou změnu, aby to tak bylo," řekla a doufala, že se dá zdravotně do pořádku a s týmem zapracují na zlepšení.

Na French Open ji ještě čeká čtyřhra. S Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA jsou turnajovými jedničkami a budou útočit na třetí grandslamový titul za sebou. "Budu ráda, když tady budeme aspoň s Bethanií, kdyby se dařilo," řekla Šafářová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články