Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plíšková je nyní v Paříži nejvýš nasazená, ale na antuce si moc nevěří

Paříž – Po vyřazení světové jedničky Angelique Kerberové se stala Karolína Plíšková na French Open nejvýše nasazenou hráčkou. "Zní to dobře, to jo, ale na tohle se určitě nebudu snažit myslet," přiznala po postupu do druhého kola česká tenistka. Ta je sice třetí ve světovém žebříčku, ale v Paříži je číslo dvě, protože světová dvojka Serena Williamsová je těhotná.

Karolína Plíšková v prvním kole French Open
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavel Lebeda

"Myslím, že u holek nasazení moc neznamená, pokud tam nebyla Serena, která vždycky došla daleko všude. Jinak to není, že by se nasazená nedala porazit, je to otevřené. Nemyslím na to," řekla hráčka, která je rázem favoritkou turnaje.

Ovšem antuka je jejím nejméně oblíbeným povrchem. Letošní sezona je toho důkazem: na klouzavém povrchu hrála jednou čtvrtfinále, ale jinak prohrávala dříve. Proto nemá přehnané cíle. "Ty jsem měla na začátku na antuce a nedopadlo to úplně dobře. Vím, že nehraju (na antuce) ideálně," dodala.

Tlak z toho, že se může v případě postupu do finále stát světovou jedničkou, se snaží nevnímat. "A že je to grandslam a jsem druhá nasazená. Někteří lidi nevidí, že se hraje na antuce. První tři měsíce jsem měla hodně dobré a spousta lidí si myslela, že to takhle bude navždycky, ale tak to není," upozornila.

Faktem je, že na druhé místo žebříčku má velkou šanci, protože Serena Williamsová neobhajuje loňské finále. "Doufám, že je to otázka času. Vím, že za mnou se budou snažit. Simona Halepová to atakuje a na antuce má velkou šanci. Před pár lety tu byla ve finále. Lehké to nebude, nebudu na to tlačit. Mám jiné cíle," řekla.

Plíšková byla hlavně ráda, že si v úvodním kole v Paříži po složitějším prvním setu poradila s Číňankou Čeng Saj-saj 7:5 a 6:2. Pomohla si k tomu na konci první sady i "taháky", které vytáhla o pauze z tašky a přečetla si je. "Konkrétně nic z toho bych neříkala. Byly tam obyčejné věci, co se týče taktiky, jak se soustředit a hrát," uvedla.

Na druhý největší dvorec nastoupila v šatech s límečkem. "Nejsem zvyklá na límeček, ale je to elegantnější. Měla jsem na výběr z pár modelů a vybrala jsem si to sama. Hrála jsem v tom už v Římě, abych si na to zvykla," usmála se.

Přes druhé kolo na Roland Garros při předešlých pěti startech nepřešla, nyní se o to pokusí v utkání s Jekatěrinou Alexandrovovou, která vyřadila Kateřinu Siniakovou. Ruska trénuje v Česku a Plíšková s ní jednou hrála v tréninku na Spartě. "To bylo asi před rokem a tuším na betonu. Určitě se na ni připravíme, času je dost," řekla Plíšková. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články