Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do French Open vstupují čtyři Češi, Plíšková je poprvé turnajovou dvojkou

Paříž - Čtyři čeští tenisté se představí v pondělním programu grandslamového French Open. Na kurtu se objeví trojice žen, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková, a o překvapení se pokusí Jiří Veselý. Karolína Plíšková bude premiérově na grandslamu druhou nasazenou hráčkou. Přímý přenos utkání Jack Sock - Jiří Veselý sledujte od 11:00 na ČT sport a webu ctsport.cz, následovat bude odpolední duel Karolíny Plíškové.

Sport
zdroj: ČT4

 "Od doby, co není Serena (Williamsová), jsem dvojka všude. Není to pro mě úplně rozdíl, jestli jsem dvojka nebo trojka. Je to dobré, ale nasazení tolik neznamená," řekla Plíšková, která se na kurtu Suzanne Lenglenové utká s Číňankou Čeng Saj-saj (67. WTA).

Loni na pařížské antuce vypadla hned v prvním kole, proto jde do turnaje s tím, že bere každou výhru. "Jasný. Pro mě to je na antuce těžší, tenis nemusí být ideální, ale budu se snažit na maximum. Věřím tomu, že můžu něco uhrát," uvedla.

Pokud by na Roland Garros vyhrála šest zápasů a postoupila do finále, stala by se světovou jedničkou. "Žebříček se snažím neřešit. Nechci se na to upínat. Pro mě jsou důležitější výsledky než samotný žebříček. Ten přijde s výsledky. Na jedničku už vůbec nemyslím. Tam je teď hodně bodů," řekla Plíšková v pátek před turnajem.

Popáté se na French Open představí Veselý a v cestě mu stojí čtrnáctý nasazený Jack Sock. S Američanem prohrál všechny tři vzájemné zápasy, dva letos, ale naposledy nedávno na antuce v Římě až v tie-breaku třetí sady.

Přejít na třetí pokus v Paříži první kolo se pokusí Siniaková, kterou čeká Ruska Jekatěrina Alexandrovová. Předloňská finalistka turnaje Šafářová narazí na Veronicu Cepedeovou z Paraguaye.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články