Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kvitová se vrátila vítězně. V prvním kole French Open zdolala Američanku Boserupovou

Paříž - Petra Kvitová v úvodním utkání na French Open překonala Američanku Julii Boserupovou ve dvou setech hladce 6:3 a 6:2. Česká tenistka se vrátila na kurt po prosincovém přepadení a po operaci pořezané ruky. 

Petra Kvitová se raduje z vítězství
zdroj: ČTK/Lebeda Pavel

Sedmadvacetiletá Kvitová byla loni 20. prosince přepadena ve svém bytě a pachatel jí pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Lékaři odhadovali, že se vrátí nejdříve po půl roce, ale bývalá světová dvojka to stihla skoro o měsíc dřív. "Jsem tak ráda, že jsem se rozhodla sem přijet. Díky moc, strašně děkuji za všechnu pomoc, za vaši podporu," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

"Nezáleží zas tak moc na tom, jak jsem hrála, ale důležité je vítězství." V modrém tílku a bílo-modré sukni zahájila po jedenácté hodině program turnaje na centrálním dvorci Philippa Chatriera. První výměnu získala vítězným forhendem k čáře. Poté sice udělala dvojchybu, ale přidala další vítězný forhend, bod z podání, bekhend na čáru a za dvě minuty měla první game.

Zatínala pěst po vítězných míčích, snažila se hrát aktivně a svým druhým esem v utkání zvýšila po osmi minutách hry už na 3:0. Hrála uvolněně, bez velkých emocí a hodně soustředěně. Své oblíbené "pojď!" si křikla po esu v páté hře. Za stavu 3:1 se dostala poprvé do problémů, ale všechny tři brejkboly odvrátila. První set ukončila po 39 minutách dalším vítězným forhendem a vzduch prořízl tentokrát mnohem hlasitější výkřik a dlouhé "pojď!".

Druhý set začala světová šestnáctka Kvitová čistou hrou při podání Boserupové, 86. hráčky žebříčku WTA. Servisem vzápětí brejk podržela. Zápas na pět minut přerušila bouřka, ale Kvitovou v rozletu nezastavila. Ještě jednou vzala ve druhém setu Američance servis a za hodinu a 13 minut zápas ukončila. K výhře si pomohla devíti esy a 31 vítěznými míči.

Využila hned první mečbol, pustila raketu na zem, sundala čelenku a došla k síti podat soupeřce ruku. Zamávala divákům a položila si na chvilku na lavičce hlavu do dlaní. Příští soupeřkou někdejší semifinalistky pařížského grandslamu bude další Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články