Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová odletěla do Paříže. V pátek řekne, jestli bude hrát

Praha - Petra Kvitová odletěla z Prahy do Paříže. V pátek v areálu Roland Garros oznámí, zda bude po zranění ruky hrát grandslamové French Open.

Petra Kvitová
zdroj: Twitter autor: @WTA

"AhojtE, mám pro vás novinky. Dnes odlétám na Roland Garros a v pátek tam budu mít ve 14:30 tiskovou konferenci. Držte mi všichni palce, ať vše dopadne dobře a já mohu v Paříži hrát," uvedla Kvitová u fotografie z Letiště Václava Havla.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu je blízko návratu na kurty po prosincovém přepadení, při kterém jí pachatel pořezal prsty levé ruky, v které drží raketu. Hned 20. prosince podstoupila operaci a od začátku května trénovala na kurtu.

V úterý prostřednictvím svých mediálních zástupců oznámila, že její trénink směřuje k účasti na trávě Wimbledonu, který vyhrála v letech 2011 a 2014.

Na Roland Garros hrála sedmadvacetiletá Kvitová v minulosti osmkrát a nejdále došla do semifinále v roce 2012, loni vypadla ve třetím kole. Pokud letos nastoupí, byl by každý vyhraný zápas po pauze a vážném zranění překvapením.

Bývalá světová dvojka odehrála poslední zápas ve finále Fed Cupu ve Francii, kde 12. listopadu prohrála s Caroline Garciaovou. Na okruhu WTA se naposledy představila o týden dříve, kdy triumfovala na Elite Trophy v čínské Ču-chaji.

Po sezoně bronzová olympijská medailistka angažovala nového trenéra, kterým se stal bývalý kouč Karolíny Plíškové Jiří Vaněk. Přepadení a zranění ale začátek jejich spolupráce oddálilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články