Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Berdych stihl odehrát jen tři gemy, zápas s Ferrerem byl znovu přeložen

Paříž - Tomáš Berdych dohraje osmifinále antukového Franch Open proti Davidu Ferrerovi ze Španělska kvůli přetrvávajícímu dešti až ve středu. Hrát spolu měli už v pondělí, ale to musel být celodenní program Roland Garros kvůli špatnému počasí zrušen. Mračna se však nad francouzskou metropolí točila i dnes, kolem poledne se hrálo jen několik desítek minut, stejně jako odpoledne. Berdych s Ferrerem ale stihli odehrát jen tři gemy, než bylo utkání za stavu 2:1 pro španělského tenistu znovu přerušeno a poté odloženo na středu. Přímý přenos utkání sledujte zítra přibližně od 13:00 na ČT sport a našem webu.

Duel sedmého nasazeného Berdycha s Ferrerem měl začít v pondělí, ale to se v Paříži poprvé po šestnácti letech neodehrál ani zápas. Z dvouhry mužů či žen se uzavřela pouze dvě utkání, v nichž neuspěly favoritky a následně si stěžovaly na neregulérní podmínky. Hodně kritizovaly organizátory za rozhodnutí nastoupit v nepříjemném mrholení i hrát s nasáklými míči.

Berdych vedl v první hře 40:0 při podání Ferrera, s kterým má bilanci 6:8, ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužil. Sám si jistě podržel servis, stejně jako po něm Španěl. Poté rozhodčí zápas k nelibosti fanoušků přerušil a hráči odešli do šaten.

Středeční program French Open:

Kurt Philippea Chatriera: S. Williamsová (1-USA) - Svitolinová (18-Ukr.), dohrávka Djokovič (1-Srb.) - Bautista (14-Šp.), Gasquet (9-Fr.) - Murray (2-Brit.), Pironkovová (Bulh.) - Stosurová (21-Austr.).

Kurt Suzanne Lenglenové: V. Williamsová (9-USA) - Bacsinszká (8-Švýc.), dohrávka Ferrer (11-Šp.) - Berdych (7), Wawrinka (3-Švýc.) - Ramos (Šp.), Rogersová (USA) - Muguruzaová (4-Šp.).

Na kouskování zápasu kvůli počasí doplatila turnajová dvojka Agnieszka Radwaňská. Polka v několikrát deštěm přerušeném utkání, které začalo už v neděli, prohrála s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou 6:2, 3:6 a 3:6.

Radwaňská přitom mířila v neděli za jasným postupem. Zápas měla zprvu pod kontrolou, ale za stavu 6:2 a 3:0 byl kvůli dešti zastaven. V dohrávce v těžkých podmínkách Polka zaostávala a Pironkovová duel senzačně otočila.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: Reuters autor: Pascal Rossignol

"Bylo to kvůli dešti náročné, na dokončení jsme čekaly skoro dva dny, ale já jsem vyhrála, tak si nemůžu stěžovat," řekla až 102. hráčka světa Pironkovová. "Jsem jednoduše překvapená a naštvaná. Tohle není nějaká desítka (malý turnaj s dotací 10 tisíc dolarů), ale grandslam. Jak tady můžou dovolit hrát v dešti? V tom se nedá hrát. Nikdo se nestará, co si myslí hráči," zlobila se Radwaňská.

Soupeřkou Pironkovové bude ve čtvrtfinále Australanka Samantha Stosurová, která rovněž těžila z chladu a vlhkého počasí a díky své silové hře přehrála šestou nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska po setech 7:6 a 6:3. Stosurová přitom před pauzou prohrávala 3:5. "Necítila jsem se na kurtu bezpečně," konstatovala Halepová a dodala, že se na mokré antuce bála podklouznutí a případného zranění.

Výsledky tenisového turnaje French Open:

Dvouhra žen - 4. kolo: Pironkovová (Bulh.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 2:6, 6:3, 6:3, Stosurová (21-Austr.) - Halepová (6-Rum.) 7:6 (7:0), 6:3.

Junioři - 1. kolo: Rikl - Riffice (USA) 7:5, 3:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články