Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradecká titul v mixu na pařížské antuce nezískala

Paříž - Lucie Hradecká druhý titul ve smíšené čtyřhře na Roland Garros do své sbírky nepřidala. Ve finále mixu prohrála ve dvojici s Polákem Marcinem Matkowským s americkým párem Bethanie Matteková-Sandsová a Mike Bryan po setech 6:7, 1:6.

Lucie Hradecká
zdroj: Reuters

Třicetiletá Hradecká vyhrála na Roland Garros smíšenou čtyřhru předloni s Františkem Čermákem a ani letos nebyla bez šance. Její parťák Matkowski podával na zisk prvního setu, ale za stavu 5:3 nevyužili ani jeden ze dvou setbolů. "První set jsme měli vyhrát, to mě mrzí. Asi by se to do vývoje zápasu jinak odrazilo, ale to je kdyby," řekla Hradecká. Sadu ztratili ve zkrácené hře a ve druhém setu už nestačili.

Hradecká původně plánovala, že by hrála smíšenou čtyřhru s Čermákem, ale společně se do soutěže nedostali. Pak oslovila Inda Rohana Bopannu, Rumuna Florina Mergeu i Brazilce Marcela Mela. "Ten nevěděl, jestli bude mix hrát, a pak se ozval Marcin. Hráli jsme spolu poprvé a hned finále," řekla Hradecká.

Český tenis bude mít na pařížské antuce ještě dvě šance na titul mezi dospělými. O ten nejcennější bude v sobotu bojovat Lucie Šafářová ve finále dvouhry žen proti světové jedničce Sereně Williamsové z USA. I Hradecká ještě může uspět. V ženské čtyřhře bude hrát s Andreou Hlaváčkovou, s kterou už French Open vyhrály v roce 2011, v pátečním semifinále proti Šafářové a Mattekové-Sandsové.

"Bethanii jsem si v mixu před deblem trošičku oťukla," řekla Hradecká a k semifinále proti Šafářové dodala: "Bude to o to těžší, ale všechny chceme do finále a musí jít stranou, že se známe a kamarádíme se. My favoritky nejsme, ale chceme tady znovu do finále. S Andy do toho půjdeme každý míč naplno," uvedla Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články