Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdych udolal Štěpánka ve čtyřech setech, Šafářová přehrála Naraovou

Paříž - Tomáš Berdych zvítězil na French Open nad Radkem Štěpánkem po setech 6:3, 6:7, 6:3 a 6:3. Lucie Šafářová si bez větších problémů poradila s Japonkou Kurumi Naraovou a postoupila do třetího kola po výhře 6:2 a 6:0. V něm se třináctá nasazená utká s turnajovou dvacítkou Sabine Lisickou z Německa. Lukáš Rosol porazil Španěla Roberta Bautistu 6:4, 6:2, 6:2 a postupem do 3. kola v Paříži vyrovnal své grandslamové maximum. Zítřejší seriál přímých přenosů začíná v 11:00. ČT sport a náš web nabídne zápasy čtyř českých tenistek - Petry Kvitové, Lucie Smitkové, Lucie Hradecké a Karolíny Plíškové.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych neměl se Štěpánkem (129. ATP) snadnou práci. Musel se vypořádat s velkým množstvím "kraťasů" a pestrou hrou soupeře, což mu dělalo problémy. Díky razantní hře duel zvládl za skoro tři a půl hodiny. V boji o účast v osmifinále Berdycha čeká Francouz Benoit Paire, kterého v jediném vzájemném utkání porazil.

Šafářová si s Japonkou poradila zcela bez problémů. Od stavu 1:2 vyhrála jedenáct gamů v řadě. "Jsem ráda, že to šlo dobře a rychle. Dobře jsem servírovala, hrála jsem agresivně a nedala jsem jí moc šancí," pochvalovala si Šafářová.

V dalším kole bude usilovat o vyrovnání svého maxima na druhém grandslamu sezony. S Lisickou sice na okruhu WTA prohrála tři ze čtyř zápasů, ale jedinou výhru si připsala právě na pařížské antuce. "Naposledy to bylo ve Wu-chanu dost vyrovnané, prohrála jsem ve třech setech, takže jí mám co vracet," řekla Šafářová.

Rosola čeká Gabašvili

Proti světové dvacítce Bautistovi se Rosol pomaleji rozehrával, ztratil první tři hry, ale od stavu 1:4 byl na kurtu pánem. Španěla přehrál za hodinu a 22 minut a vyrovnal s ním vzájemnou bilanci na 1:1. "Začátek byl lehce pomalejší, ale pak se to rozjelo. Hrál jsem ve velké pohodě, dobře jsem servíroval a držel ho pod tlakem," řekl Rosol.

Příště ho čeká Rus Tejmuraz Gabašvili, kterého v jediném dosavadním souboji porazil. Půjde o duel hráčů, kteří ještě na pařížské antuce neztratili set. Gabašvili v prvním kole překvapivě vyřadil nasazenou jedenáctku Feliciana Lópeze ze Španělska a poté silného antukáře Juana Mónaca z Argentiny. "Půjdu do zápasu stejně jako do duelu s Bautistou a budu chtít odehrát svoje maximum," řekl Rosol.

Halepová dohrála

Loňská finalistka Rumunka Simona Halepová letos skončila na pařížské antuce nečekaně už ve druhém kole. Světovou trojku vyřadila na začátku turnaje stejně jako na loňském US Open Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, která dnes favoritku porazila 7:5 a 6:1.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP

"Halepová je skvělá hráčka. Respektuji ji, ale jsem neskutečně šťastná a pyšná, že jsem vyhrála," řekla Lučičová-Baroniová na kurtu. V Paříži rozhodla o zisku první sady díky brejku v koncovce a ve druhém setu rychle vedla 5:0. Tentokrát nedopustila obrat, který se jí přihodil před týdnem na turnaji ve Štrasburku, kde vedla nad Američankou Madison Keysovou 6:4, 5:0, přesto prohrála. Halepové sice nenadělila "kanára", ale při svém podání zápas jistě ukončila.

Bez problémů naopak zvládla druhé kolo obhájkyně titulu Maria Šarapovová. Ruska porazila krajanku Vitaliji Ďjačenkovou 6:3 a 6:1. Test formy čeká Šarapovovou v dalším utkání, ve kterém narazí na Australanku Samanthu Stosurovou, která na pařížské antuce hrála finále v roce 2010 a dvakrát prošla do semifinále.

Uspěla také světová dvojka Roger Federer, který si poradil s Marcelem Granollersem 6:2, 7:6 a 6:3. Vítěz Roland Garros z roku 2009, který ve druhém setu prohrával 2:4 a ve třetím 0:2, se v dalším kole utká s vítězem duelu mezi Marcosem Baghdatisem a Damirem Džumhurem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články