Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Titány Nadala a Djokoviče čeká souboj o finále French Open

Paříž - Jako předčasné finále mnozí označují souboj Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče na grandslamovém Roland Garros. Loňští finalisté se letos totiž střetnou na pařížské antuce již o kolo dřív, protože Španěl byl hlavně kvůli osmiměsíční zdravotní pauze v Paříži nasazený až jako číslo tři. O finále si zahrají také české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Vítězky pařížského grandslamu z roku 2011 se v semifinále utkají s ruskou dvojicí Jelena Vesninová, Jekatěrina Makarovová. Střet světové jedničky Djokoviče s antukovým králem Nadalem sledujte od 13 hodin živě na našem webu a na ČT sport.

Novak Djokovič a Rafael Nadal s trofejemi po finále turnaje série Masters v Monte Carlu
zdroj: Getty Images autor: Clive Brunskill

"Jde o semifinále a je jedno, jestli hraju s Novakem nebo s někým jiným, protože vítěz ještě nebude šampionem Roland Garros," řekl Nadal. "Tohle nemůžeme ovlivnit, takový je los a tak to musíme brát," přidal se Djokovič.

Loni ve finále vyhrál Nadal, letos v Monte Carlu Djokovič, ale Španěl dominuje bilanci na antuce poměrem 12:3, 4:0 na Roland Garros a celkově vede 19:15. Nadal od letošního návratu prohrál jen dvakrát, Djokovič v této sezoně čtyřikrát.

"Oba hrajeme skvěle a tohle je pro nás největší výzva dosavadního turnaje. Bude to bitva disciplíny a trpělivosti. Já vím, jak chutná výhra nad Rafou, proto vstoupím na kurt sebevědomě," řekl odhodlaně Srb. "Každý rok hraji s přibývajícím časem lépe a doufám, že to platí i letos," řekl Nadal.

Oba mají šanci v Paříži přepisovat historii. Nadal se v případě titulu může stát prvním tenistou, který dokáže vyhrát jeden grandslamový turnaj osmkrát. Djokovič by zase vavřínem vstoupil mezi nesmrtelné s kariérním grandslamem.

Vítěz semifinále Nadala s Djokovičem ale nemůže oslavovat. Druhý finálový soupeř vzejde z duelu domácího Jo-Wilfrieda Tsongy a Španěla Davida Ferrera a oba mají velkou touhu získat Pohár mušketýrů. Tsongu poženou fanoušci, kteří chtějí oslavovat prvního francouzského vítěze Roland Garros od triumfu Yannicka Noaha v roce 1983, Ferrer stejně jako Tsonga myslí na vůbec první grandslamový skalp.

Vítězi nedělního finále předají trofej šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt a prezident Francouzské tenisové federace Jean Gachassin.

Dnešní program:

Kurt Philippea Chatriera (začátek 13:00): Djokovič (1-Srb.) - Nadal (3-Šp.), Ferrer (4-Šp.) - Tsonga (6-Fr.). Kurt Suzanne Lenglenové (nejdříve 13:00): Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články