Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradecká s Čermákem: Teď chceme titul i z debla

Paříž - Mezi slavná tenisová jména se zapsali Lucie Hradecká a František Čermák titulem na Roland Garros ve smíšené čtyřhře. Oba si úspěchu cení, i když je na grandslamech nejméně ceněný, a tak myslí i na velké výhry ve čtyřhře - Hradecká může v Paříži uspět ještě letos a Čermák třeba v budoucnu.

Lucie Hradecká a František Čermák na French Open
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Hradecká s Čermákem slavili triumf po dnešním finále, ve kterém porazili domácí Kristinu Mladenovicovou a Kanaďana Daniela Nestora 10:6 v super tie-breaku. Na French Open se tak česká dvojice radovala z vítězství ve smíšené čtyřhře poprvé po 22 letech, v roce 1991 soutěž ovládli sourozenci Cyril a Helena Sukovi.

"Je to krásný pocit a i tohle je neskutečný úspěch. Hrají to nejlepší deblisti na světě a není to lehké vyhrát, nevyhraje to každý," řekl Čermák. "Když jsme dostali pohár na kurtu do ruky a koukala jsem, kdo všechno to vyhrál, tak jsem si říkala, že to není špatné být v takové společnosti," řekla Hradecká.

Z osobností světového tenisu mix v Paříži vyhráli třeba slavná česká rodačka Martina Navrátilová, Venus Williamsová z USA nebo Australan Todd Woodbridge. Z českých legend se vedle Sukových radovali rovněž Věra Suková s Jiřím Javorským, Renata Tomanová s Pavlem Složilem, ale také Jaroslav Drobný.

Čermák se premiérového grandslamového titulu dočkal v šestatřiceti letech. "Jsem za to rád, i když je to jenom z mixu," řekl čtyřicátý hráč deblového žebříčku ATP a rychle dodal: "Aby to špatně nevyznělo, že si toho nevážím, naopak, vážím si toho hrozně moc, ale jednou bych chtěl grandslamový titul z debla," přál si. "Deblový (titul) je určitě lepší a řekla bych, že i ten přijde," řekla Hradecká Čermákovi.

Smíšenou čtyřhru si Hradecká oblíbila. "Je to nestandardní disciplína, která je jen čtyřikrát do roka a musím říci, že mě to docela baví," řekla.

Hradecká slavila grandslamový titul už podruhé, předloni vyhrála s Andreou Hlaváčkovou v Paříži čtyřhru žen. A už jen dvě výhry je dělí od triumfu i letos. "Teď seberu všechny síly, ještě nějaké do semifinále nastřádám a zkusíme dojít za dalším titulem," řekla Hradecká, která skoro ztratila kvůli nachlazení hlas.

V pátečním semifinále druhé nasazené Hlaváčková s Hradeckou nastoupí proti ruské dvojici Jelena Vesninová, Jekatěrina Makarovová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články