Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šarapovová "uhekala" Azarenkovou, ve finále potká suverénní Serenu

Paříž - Udělala 11 dvojchyb a dala 12 es. Její soupeřka žádnou, ale nechytatelné servisy předvedla jen tři. Maria Šarapovová je po roce finalistkou dámské dvouhry na French Open. Bělorusku Victorii Azarenkovou udolala v "hlučném" semifinále ve třech setech. V sobotu se při obhajobě titul utká se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, která jasně porazila Saru Erraniovou z Itálie.

Maria Šarapovová porazila Victorii Azarenkovou
zdroj: Getty Images autor: Clive Brunskill

Šestadvacetiletá Šarapovová vyhrála první set jednoznačně za necelou půlhodinu, Azarenková ale dokázala vyrovnat. Poté byl zápas bývalých světových jedniček na půl hodiny přerušen kvůli dešti a pauza prospěla ruské tenistce. "Byl to zlomový moment. Po přestávce jsem začala hrát hrozně zbrkle a zahodila hodně míčků," řekla Azarenková.

V rozhodující sadě se čtyřnásobná grandslamová vítězka, která v zápase nasbírala celkem jedenáct dvojchyb, dostala do vedení 5:2. O tři roky mladší Běloruska poté sice odvrátila čtyři mečboly a snížila na 4:5, Šarapovová ale v následující hře dvanáctým esem ukončila zápas. V utkání nebyla nouze o hlasité výkřiky při úderech obou hráček. Při nejdelší výměně přeletěl míček síť osmnáckrát, což znamenalo 36 "heknutí" během jediného fiftýnu.

"Radši bych vyhrála ve dvou setech, ale i tak jsem spokojená. Už jen proto, že včera jsem hrála těžký zápas," uvedla Šarapovová a připomněla třísetovou výhru nad Srbkou Jelenou Jankovičovou, se kterou v první sadě ve středu prohrála 0:6.

Williamsová si po výhře nad Erraniovou prodloužila sérii neporazitelnosti na 30 zápasů. Když navíc soupeřce za 48 minut povolila jediný game, postarala se o největší debakl v semifinále Roland Garros od roku 1984, kdy Američanka Chris Evertová nadělila Camille Benjaminové dva kanáry.

Jednatřicetiletá Williamsová si zahraje o 16. grandslamový titul. Na Roland Garros se však do finále dostala teprve podruhé v kariéře - v roce 2002 v něm porazila starší sestru Venus. "Bylo by skvělé zase tady vyhrát, ale myslím, že mnohem lepší je to, že i po jedenácti letech pořád hraju a jsem zdravá," uvedla v narážce na zdravotní potíže, kvůli kterým před dvěma lety skoro rok nehrála.

Proti Šarapovové bude Williamsová jasnou favoritkou. Ruskou soupeřku totiž porazila ve dvanácti zápasech za sebou, z toho třikrát v letošní sezoně. Šarapovovou tak čeká náročný úkol, pokud se chce stát první úspěšnou obhájkyní v Paříži od triumfů Belgičanky Justine Heninové v letech 2005 až 2007.

Výsledky - ženy:

Dvouhra - semifinále: S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (5-It.) 6:0, 6:1, Šarapovová (2-Rus.) - Azarenková (3-Běl.) 6:1, 2:6, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný game semifinále Šarapovová - Azarenková patřil Rusce
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články