Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Patnáct es? Slušný, ale ono se to nechová jako antuka, podotkla Plíšková

Souboj dvou bývalých světových jedniček příliš napětí nepřinesl. Karolína Plíšková porazila Angelique Kerberovou hladce ve dvou setech. Na antuce ve Stuttgartu se mohla opřít o svou hlavní zbraň – servis. Německé soupeřce nasázela 15 es a hned v první nedělní dvouhře může velkolepé představení v semifinále Fed Cupu "doservírovat". Přímý přenos sledujte na ČT2 nebo na webu ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Plíšková nečelila ani jednomu brejkbolu, přičemž dvakrát se dostala z nepříjemného stavu 0:30. "Servis mě držel celý zápas. Dávám mu velkou váhu a nebylo letos moc zápasů, kdy by mi ten servis pomohl," řekla.

Úspěšnost prvního servisu měla 64 procent a cítila, že podává dobře. "I když toho ona hodně vrátí, tak mám potom lehký úder. Je znát, když to tam padá. Když mám úspěšnost nad padesát procent, spoustu zápasů vyhraju," řekla Plíšková a k 15 esům dodala: "Slušný, ale ono se to tady nechová jako antuka."

Kerberovou porazila za hodinu a třiadvacet minut 7:5, 6:3 a s levou rukou hrající Němkou si vylepšila nepříznivou bilanci na 4:7. "Mám radost, je to velmi cenné vítězství. Tyhle typy (obranářky) se mi nepodařilo tolik porazit," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plíšková - Kerberová s ohlasy

Plíšková i před ní Petra Kvitová ukázaly, že ve Fed Cupu podávají výborné výkony. Naopak Němky, vedle Kerberové i Julia Görgesová, v soutěži družstev nezáří. "Je to možná trochu vidět, že tomu moc nevěřily. Görgesová proti Petře vůbec a z Kerberové jsem měla stejný pocit ve druhém setu," řekla Plíšková. "Nám s Petrou to sedí. Lidi nás nakopnou. Já bych to měla mít na každém zápase."

V neděli od 11:00 půjde na kurt v duelu týmových jedniček proti Görgesové a výhra by znamenala postup českého výběru do finále. "Pro hlavu je trošičku lehčí jít na první zápas. I kdyby se mi zápas nepovedl, pořád můžeme vyhrát," uvažovala. Při vedení 2:0 na zápasy je utkání s Görgesovou prvním českým mečbolem. "To je jako doservírovat zápas. Musím si s tím poradit," usmála se Plíšková, která z 13 dvouher ve Fed Cupu prohrála jen tři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články