Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvitová rychle umlčela diváky. V porovnání s Prahou to peklo moc není, řekla

Pomaleji začala, o to razantněji však v zápase postupovala, až ho dovedla k suverénnímu vítězství 6:3 a 6:2. Petra Kvitová na nezvykle rychlé antuce v hale ve Stuttgartu nedala šanci Julii Görgesové a vylepšila si jedinečnou bilanci v úvodních zápasech Fed Cupu na deset výher.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

"To je hezký. Nestihla jsem se nad tím zamýšlet, proč to tak je, a asi ani nebudu. Já to tak vezmu. Asi bych měla pořád začínat," usmála se Kvitová.

Görgesovou porazila ve Fed Cupu prakticky na stejném místě podruhé. Před šesti lety ale vyhrála ve vedlejší hale na tvrdém povrchu a až po velkém boji 10:8 ve třetím setu. Tehdy němečtí fanoušci vytvořili v ochozech bouřlivou atmosféru. "Čekali jsme peklo i teď, ale v porovnání s Prahou to peklo moc není," řekla Kvitová.

Osmadvacetiletá česká hráčka tentokrát neumožnila obecenstvu dostat se do varu. "Jen když jsme se vracely na kurt, tak párkrát spustili snad úplně všichni," řekla tenistka, která od stavu 1:3 v prvním setu vyhrála pět her v řadě a do konce utkání už ztratila jen dva gamy. "Vnímám hlavně české diváky. Patří jim velký dík," chválila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kvitová - Görgesová s ohlasy

Klíčem k jednoznačné výhře byl return. Zpočátku se nemohla do úderu trefit, ale pak využila šanci. Görgesové nešlo první podání, při druhém udělala Kvitová krok do kurtu a dala ránu. "A začalo se to překlápět na mou stranu. Ona byla pod tlakem, jak na to neměla čas, začala kazit a já se postupně rozehrála," přikývla Kvitová.

Čekala náročný zápas, jelikož světová jedenáctka Görgesová je ve formě. Minulý týden hrála na americké antuce finále v Charlestonu a ve Stuttgartu už v minulosti vyhrála turnaj WTA. "Čekala jsem, že to bude natěsno, ale jak jsem se dostala nahoru a ona byla trošku dole, tak to vydrželo. Každopádně to hodně potěší, protože víme, že každý zápas tady bude strašný boj," řekla Češka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články