Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Češky se představí na antuce ve Stuttgartu. Němky vyhlíží špičkové zápasy

Německé tenistky odehrají semifinále Fed Cupu s českým týmem ve Stuttgartu. Na antuce by měly 21. a 22. dubna nastoupit dvě nejlepší německé hráčky, světová desítka Angelique Kerberová i dvanáctka Julia Görgesová.

Pála, Kvitová a Šafářová slaví postup ve Fed Cupu
zdroj: Reuters autor: Milan Kammermayer

Německý tým v prvním kole porazil v Minsku 3:2 loňské finalistky Bělorusky, i když bývalá světová jednička Kerberová ani Görgesová nehrály. České tenistky v Praze vyřadily Švýcarsko.

"Je fajn, že budeme hrát (semifinále) doma. A pro fanoušky je úžasné, že přivítáme takovou tenisovou velmoc, jako je Česko. Dají se očekávat špičkové zápasy," řekla po postupu reprezentační šéftrenérka Barbara Rittnerová.

Český kapitán Petr Pála místo i povrch očekával. "Protože tam pak následuje turnaj na antuce, kde většinou všechny holky hrají, tím to je pro něj nejideálnější varianta. Kerberová tam dvakrát vyhrála (2015 a 2016), takže to je z jejich pohledu jasná volba," řekl Pála. "Proti nám není snadné vybrat povrch. Je jasné, že rychlý dát nemůžou, a tohle je teoreticky nejhorší, ale naše holky umí na antuce hrát všechny."

Stuttgart je v poslední době tradičním dějištěm fedcupových utkání. Němky tam český tým přivítaly i v únoru 2012 a ve čtvrtfinále prohrály 1:4, ale tehdy se hrálo na tvrdém povrchu. "I když to výsledek neukazuje, tak to bylo těžké utkání," řekl Pála a přesně si pamatoval, že první den Iveta Benešová překvapila výhrou nad Sabine Lisickou 6:2 ve třetím setu a Petra Kvitová zdolala 10:8 v rozhodujícím dějství Görgesovou.

Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde český výběr zvítězil 3:1 a začal tím cestu za hattrickem.

České tenistky vyhrály sedm z osmi zápasů s Německem. To uspělo jen v roce 1987, kdy mělo v týmu Steffi Grafovou. Stránka Fed Cupu však připomněla, že na antuce vyhrály Češky od roku 2007 jen jediný zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články