Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Češky se ještě bez Kvitové poprvé sešly v O2 areně. Kurt je středně rychlý, hlásí hráčky

České tenistky čeká o víkendu první kolo Fed Cupu. Proti Švýcarkám nastoupí v nejsilnější sestavě. Tým už si zkusil kurt v pražské O2 areně, večer se k němu připojí čerstvá vítězka turnaje v Petrohradu Petra Kvitová.

Karolína Plíšková a Lucie Šafářová s Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Povrch v pražské hale si nejprve vyzkoušely jednička Karolína Plíšková s Lucií Šafářovou a po nich i Barbora Strýcová. "První trénink byl dobrý, zahřály jsme se, zvykly jsme si. Kurt je takový středně rychlý, příjemný a máme týden na to se připravit," řekla Šafářová.

Povrch je pomalejší než při finále s Ruskem. "Je určitě pomalejší než teď v Austrálii. Nevím, co chtěly ostatní holky, ale můj požadavek byl středně rychlý kurt. Úplně mi nesedí to mejdlo, na kterém jsme hrály finále. Nechtěla jsem samozřejmě úplně pomalý povrch, prostě střední rychlost, abych měla trochu čas na moje nápřahy. Do víkendu se to asi ohraje, takže to bude trochu rychlejší než teď," uvedla Plíšková.

Návrat krásných vzpomínek

České tenistky jsou v nejsilnější sestavě poprvé od vítězného finále v listopadu 2015 proti Rusku, kdy si naposledy zahrály v O2 areně. Vloni tým bez opor vypadl v semifinále v USA, předtím dosáhl na vítězný hattrick.

Je nám líto, video expirovalo.
Fedcupová reprezentace se sešla bez Kvitové

"Je krásné vrátit se zpátky sem do O2 areny, vzpomínky jsou krásné. Spousta týmů nám takhle silný tým může závidět. Občas v šatně probíhá, že klidně můžeme nastoupit s áčkem, béčkem nebo céčkem a stejně hrát Světovou skupinu. Doufám, že letos dojdeme až k poháru," řekla Šafářová.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály budou v zápase favoritkami, rozhodně ale nechtějí nic podcenit. Největším nebezpečím ve výběru kapitána Heinze Günthardta bude Belinda Bencicová, tenistka se slovenskými kořeny, která začátkem roku vyhrála s Rogerem Federerem Hopmanův pohár a na Australian Open vyřadila Američanku Venus Williamsovou. Po zranění se vrací Timea Bacsinszká a tým doplňují Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová. V roli trenérky má přijet bývalá světová jednička Martina Hingisová.

"Jsme si vědomy také toho, že jsou tam dvě velmi dobré hráčky. Takže to není jednoznačné, ale tým máme nejsilnější, jaký jsme mohly mít," uvedla Plíšková. "Těch věcí, proč vyhrát, je hodně. Je to doma, první kolo, budeme chtít vyhrát, abychom nehrály o záchranu. Všechny jsme si to přišly užít do té haly a uvidíme, jak to dopadne," dodala.

O zápas je mezi fanoušky velký zájem a zbývají poslední vstupenky. V hledišti bude přes deset tisíc diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články