Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češky si zvykají na zelenou antuku a Pála zvažuje nasazení Vondroušové

Tampa (USA) - Na netradiční šedo-zelenou antuku, která je občas jako beton nebo neklouže, si zvykají české tenistky před semifinále Fed Cupu proti USA v Tampě. Kapitán Petr Pála už má představu o sestavě, ale před pátečním losem ji oznámí jen hráčkám. Připouští, že by mohl nasadit mladičkou Markétu Vondroušovou. "Je to varianta. Pro favoritku není snadné jít na sedmnáctiletou holku, která to umí a je ve formě," uvedl Pála. Přímé přenosy z Fed Cupu odvysílá o víkendu ČT sport a web ctsport.cz.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP/Peter Klaunzer

Týmovou jedničkou podle žebříčku je 38. hráčka světa Kateřina Siniaková. Dále jsou v týmu Kristýna Plíšková, Denisa Allertová a právě Vondroušová, která si o nominaci řekla skvělými výkony včetně triumfu v Bielu. Češky jsou v Tampě bez nejlepší čtveřice. Petra Kvitová je zraněná a Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová se z utkání omluvily.

Mladý tým především testuje zelenou antuku. Na podobném povrchu se hraje turnaj WTA v Charlestonu a nyní je připraven také ve floridském resortu Saddlebrook. "Je úplně jiná než naše oranžová antuka," shodli se kapitán s hráčkami. "Její vlastnosti se hodně mění během dne," řekl Pála o americké antuce s tím, že ráno se na povrchu skoro nedá sklouznout. "Odpoledne, když se trochu vysuší, je to jako pocukrovaný beton. Když nemáte úplně nové boty, dá se na ní sklouznout. Holky už se na ní párkrát zasekly, na což z naší antuky nejsme zvyklí."

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo proti USA? Bude to pro Pálu velké dilema, říká Svačina

Vondroušová si při tréninku odřela při doklouzávání koleno. Na antuku si postupně zvyká i Kristýna Plíšková, dvojče třetí hráčky světa Karolíny Plíškové. "Zdejší povrch se od evropské antuky dost liší. Docela to na něm letí, což mi na servisu vyhovuje. Obecně mám na antuce největší potíže s pohybem. Letos by to snad mohlo být lepší než loni, kdy jsem na ní vyhrála snad jenom dva zápasy," řekla Kristýna Plíšková (56. v žebříčku WTA).

Také Američankám ve složení Coco Vandewegheová, Lauren Davisová, Shelby Rogersová a Bethanie Matteková-Sandsová, chybějí elitní hráčky - těhotná Serena Williamsová, její starší sestra Venus a Madison Keysová. Američanky jsou přesto favoritkami a touží po sedmi letech postoupit do finále. "Češky ale nepodceníme. Jsou pořád nebezpečné a některým se teď dařilo," řekla americká kapitánka Kathy Rinaldiová.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články