Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Finále Fed Cupu zahájí Plíšková s Mladenovicovou

Štrasburk – Boj o fedcupový hattrick zahájí Karolína Plíšková. Světová šestka nastoupí v sobotu k utkání s Kristinou Mladenovicovou. Ve druhé sobotní dvouhře budou hrát Petra Kvitová a Caroline Garciaová. Pořadí zápasů vylosoval paralympijský vítěz ve čtyřhře z Ria Nicolas Peifer. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web. V sobotu sledujte od 13:45, v neděli od 13:25.

 

Tenistky Francie (vlevo) a Česka po losu finále Fed Cupu
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Francois Badias

"S rolí favoritek se už umíme vypořádat a jsem rád, že jsme v té pozici. To ale neznamená, že Francii podceníme. Čeká nás těžký zápas," řekl Pála.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály vyhrály ženskou tenisovou soutěž družstev čtyřikrát v uplynulých pěti letech. Třikrát po sobě Fed Cup ovládl už československý výběr v letech 1983 až 1985 a naposledy hattrick vybojovaly Španělky před 21 lety.

Český tým je ve finále popáté za šest let, může tak mít určitou výhodu. "Bereme to s nadhledem. Tlak tam je, ale ne takový, aby nás to svazovalo. Byli jsme ve finále několikrát. Oni ho hrají poprvé a nevědí, co čekat, navíc doma. Může to pro ně být svazující, ale už předvedly, že se s tím dokážou poprat," řekla Kvitová.

Plíšková má s Mladenovicovou nerozhodnou bilanci 1:1 a Kvitová s Garciaovou 2:1. Obě Francouzky hrají aktivně a umí být nebezpečné. "Mladenovicové fedcupy sedí. Když ji lidi ženou, je schopná podat dobrý výkon," upozornila Plíšková.

Kvitová útočí na svůj pátý triumf v soutěži a do Francie přijela po vydařeném konci sezony. Minulý týden vyhrála Elite Trophy. Z pozice světové jedenáctky bude v duelu s Garciaovou (23. WTA) favoritkou. "Caro je asi nejtalentovanější, má chlapské čtení hry, výborný kick ze servisu a hraje také chytře," řekla Kvitová.

Do čtyřhry kapitán Pála nahlásil zbylé dvě členky týmu Barboru Strýcovou a Lucii Hradeckou, ale do páru může dle potřeby zamíchat Plíškovou. Za domácí by měly hrát Mladenovicová s Garciaovou, nejlepší deblový pár této sezony, i když při losu kapitánka Amélie Mauresnová nahlásila dvojici Cornetová, Parmentierová.

Program:

Sobota (14:00): Mladenovicová (42. v žebříčku dvouhry WTA) - Karolína Plíšková (6.), Garciaová (23.) - Kvitová (11.).

Neděle (13:30): Garciaová - Karolína Plíšková, Mladenovicová - Kvitová; Cornetová, Parmentierová - Strýcová, Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články