Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Tenistky se pokoušejí sžít s trochu podivným povrchem

Kluž (Rumunsko) - Druhým dnem si české tenistky zvykají na velmi pomalý a trochu zvláštní povrch v Kluži před víkendovým utkáním 1. kola Fed Cupu proti Rumunsku. Od pondělí naplno a bez omezení trénuje také domácí jednička Simona Halepová. Přímé přenosy vysílá o víkendu ČT sport a náš web.

České obhájkyně titulu v úterý trénovaly v hale Polivalenta dvoufázově. Petra Kvitová si zahrála na body s Barborou Strýcovou. Na dvorci se vystřídaly také Karolína Plíšková s Denisou Allertovou. Každá z nich může zasáhnout do dvouher.

"Musíme to brát spíš jako výhodu, že máme více možností a na čtyři dvouhry se dají nasadit různé hráčky," těší kapitána Petra Pálu, že nemusí spoléhat na jednu tenistku. Kvitová sice je jasnou jedničkou a oporou fedcupového týmu, která má lví podíl na čtyřech triumfech v uplynulých pěti letech, ale přesto sestava není jednoznačná. "Uvidíme, jak to holkám půjde v tréninku, jak se budou cítit," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky si v Kluži zvykají na pomalý povrch

Trochu zvláštní kurt

Hráčky se druhý den zas o něco více sžily s pomalejším povrchem. "Trénink byl lepší než v pondělí a doufám, že se to na víkend zlepší," uvedla světová devítka Kvitová. "Je to den ode dne a každý trénink lepší. Holky si pomalu zvykají," přitakal kapitán Pála, který vede fedcupový výběr osmým rokem.

"Povrch je pomalý, míče se zastavují, je to hrubý a jsou tam stopy po míčích, moc jsem takových kurtů neviděl," uvedl Pála. Na videu z přípravy je vidět, jak se kurt od tenisáků špiní. "Není to moc příjemné, ale pro každého to je stejné. Chlupy máme všude," smála se Strýcová.

České tenistky trápí více jiná věc. "Posun času z Austrálie nám dává zabrat a spaní není nejlepší. Ale to si zvykneme, mám na to pár dnů," řekla Kvitová.

Rumunky jsou doma silné

Od začátku je v přípravě s Rumunkami Halepová. Světová trojka kvůli Fed Cupu odložila plánovanou operaci nosu a podle rumunských médií hraje naplno.

Rumunky v poslední době vyhrály už sedm zápasů v řadě a díky tomu jsou ve Světové skupině Fed Cupu po dlouhých 24 letech. Cestou mezi elitu mimo jiné na podobně pomalém povrchu porazily doma Srbky a Španělky. "(Povrch) Je pomalejší než v Austrálii, rychle si ale zvykáme a umíme na něm vyhrávat," řekla dvojka rumunského týmu Monica Niculescuová (37. dvouhra WTA) pro server Dolce Sport.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články