Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šafářová: Můj trenér je klíč k úspěchu, budeme spolu v kontaktu

Praha - Po roce se české tenistky vracejí na finále Fed Cupu do O2 areny, kde přivítají ruské reprezentantky. Jednou z největších tahounek českého výběru bude Lucie Šafářová, která může nastoupit až ke třem utkáním. Účastnice Turnaje mistryň bude spoléhat i na podporu svého trenéra Roba Steckleyho, s nímž bude stejně jako nehrající kapitán Petr Pála komunikovat po telefonu.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pro Šafářovou šlo o famózní sezonu. Probojovala se do světové desítky, dostala se do finále French Open i Turnaje mistryň a sama říká, že za svůj úspěch do velké míry vděčí trenérovi Robu Steckleymu. 

"Poslední tři roky šla moje kariéra prudce nahoru. Sedíme si po stránce pracovní i lidské, je můj dobrý kamarád a je to strašně pozitivní člověk, i ve špatných momentech mě dokáže nasměrovat správným pozitivním směrem a máme zábavu. Je to klíč k mému úspěchu," tvrdí Šafářová.

Ve finále proti ruským tenistkám se ale Šafářová bude muset obejít bez jeho přímé podpory na místě. "Tentokrát bude podpora od trenéra na dálku. Nepřiletí, uvidíme se až v přípravě na Floridu. Jsme spolu v kontaktu přes telefon, bude si volat i s kapitánem, takže pro něj to teď bohužel termínově nevyšlo," mrzí světovou devítku.

Steckley podle Šafářové neučinil zásadní změny, ovlivnil ji spíše svým přístupem a drobnými vylepšeními. "Nebylo to něco tak zásadního, jsem hotová hráčka, nejde dělat žádné velké zásadní změny. Bylo to menší vylepšování některých úderů i taktiky o to, abych byla trpělivější, i když moje hra je hodně agresivní," soudí Šafářová.

Do Prahy přijela i Maria Šarapovová, s níž se Šafářová naposledy utkala ve čtvrtém kole na Roland Garros a česká tenistka tehdy vybojovala velké vítězství. "Na Paříž vzpomínám moc krásně, máme spolu vždy šílené a dlouhé boje. Co si pamatuji, tak v Miami i ve Stuttgartu to byly tříhodinové zápasy. Je to velká bojovnice a výborná hráčka, takže proti ní je utkání vždy velmi náročné," uznává Šafářová.

Pro Šafářovou může být finále Fed Cupu o to prestižnější, že může odehrát tři z pěti soubojů pokud bude nominována do deblu. To je přitom podle její letošní bilance téměř jisté - Šafářová spolu s Bethanií Mattekovou-Sensovou vyhrála dva grandslamy. Ve čtyřhře by přitom česká tenistka mohla narazit na svou bývalou partnerku Anastasiju Pavljučenkovou.

"Jsou to moje dvě dobré kamarádky, takže nemůžu hodnotit, s kým raději hraju. S Bethanie ale máme úspěchy daleko větší a na kurtu si více sedíme. Hraje výborně na síti, Nasťa je raději na základní čáře stejně jako já," popisuje Šafářová.

Pro českou tenistku bude zásadní i podpora domácího publika, v O2 areně české tenistky kralovaly již dvakrát, a to v letech 2012 a 2014. "Myslím si, že kouzlo domácího prostředí spočívá ve všem dohromady. Domácí prostředí, diváci - když se to tady naplní, člověk cítí podporu a hrozně ho to žene dopředu," usmívá se Šafářová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články