Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pálova hlava plná možností. Sestava se vykrystalizuje ve čtvrtek

Praha - Kdo proti komu? Kapitán fedcupového týmu Petr Pála už nosí v hlavě rozložení hráček na finále s Ruskem. Definitivně však sestavu pro víkendové dvouhry v pražské O2 areně určí až po středečních a čtvrtečních ostřejších trénincích.

Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Středa a čtvrtek jsou nejdůležitější dny, protože tam by se měly odehrát body, sety a navodit zápasový režim, aby bylo vidět, co je třeba dodělat," řekl Pála po prvním tréninku v hale. "Dneska to bylo seznámení s povrchem, s odskokem."

Tři elitní hráčky pro singl

Pála už několikrát v minulosti měl šťastnou ruku při nominaci. I tentokrát má v sestavě zkušené Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, hráčky světové desítky, které se zasloužily o tři předchozí tituly. Na druhou stranu může na kurt teoreticky poslat také světovou jedenáctku Karolínu Plíškovou, která má za sebou životní rok.

Sestavu už kapitán s předstihem zná. "Jo, jenom musím počkat, jak se budou cítit třeba po náročnějším tréninku. Máme x možností a jde o to, kdo bude ready," řekl Pála. "Je těžké se rozhodnout, ale jsem rád, že nám to dává různé možnosti. Po čtvrtečních dopoledních trénincích se to vykrystalizuje," nastínil Pála.

Má k dispozici příjemnou variantu, že by se ve dvouhrách mohla protočit trojice Kvitová, Šafářová a Plíšková. "Máme tuhle výhodu. Jde o to, jestli ji využijeme," řekl.

Duel s Ruskem, které by mělo mít v sestavě světovou čtyřku Marii Šarapovovou, se očekává velmi vyrovnaný. Otázkou je, kdo bude plnit pozici dvojky soupeře. Do Prahy přiletěla Jekatěrina Makarovová (23. WTA), ale ta kvůli zranění nehrála zápas od US Open. Spíš se nabízí možnost zařazení Anastasie Pavljučenkovové (28.). "Podle mě bude hrát (Pavljučenkovová), ale nevím, jestli oba dny," uvažoval Pála.

Více než jedna možnost pro čtyřhru

Teoreticky může finále rozhodnout až čtyřhra. Loni na ni měl kapitán ve finále připravenu sehranou dvojici Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, ale letos v sestavě takový pár nemá. Na druhou stranu Šafářová letos vyhrála dva grandslamy v deblu a čtyřhru hrají výborně Plíšková i čtvrtá členka týmu Barbora Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky si vyzkoušely kurt v O2 areně

"Máme víc než jednu možnost. Rozhodneme se podle vývoje zápasu. Dá se postavit kdokoli, i hráčka singla," řekl Pála o možném páru pro čtyřhru.

Nezavrhl ani možnost s Kvitovou, která si čtyřhru na turnaji WTA zahrála naposledy loni v srpnu. "Člověk nikdy neví. Tím, že je debl poslední, tak záleží na rozpoložení hráček. Když někdo bude hrát neskutečně, tak proč ne. Třeba v Bratislavě hrála Nicola (Vaidišová) debla s Květou (Peschkeovou), protože vyhrála dva singly a vystřílela to tam," zavzpomínal na výhru na Slovensku z roku 2008. A finále v Moskvě před čtyřmi lety rovněž rozhodla čtyřhra. Tenkrát za nerozhodného stavu 2:2 uspěly Lucie Hradecká s Peschkeovou. "Lucka (Hradecká) hrála tak, že to byla paráda. To se mi líbilo," usmál se Pála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články