Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Němky mají jasno, v sobotu budou hrát Kerberová a Petkovicová

Praha - Zatímco český kapitán nominaci na finále Fed Cupu tají, Němky mají jasno. Šéfka německého týmu Barbara Rittnerová věří letos v týmové soutěži neporažené dvojici a do sobotních dvouher pošle světovou desítku Angelique Kerberovou a čtrnáctku Andreu Petkovicovou. Němky letos porazily Slovensko a Austrálii, přičemž o prvním postupu do finále do 22 letech rozhodly vždy rychle po třech dvouhrách. Kerberová vyhrála všechny své čtyři dvouhry a Petkovicová vždy zdolala jedničku soupeřek.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK/AP autor: Tertius Pickard

"Věřím jim, plně důvěřuju a jsem ohledně jejich sobotní nominace sebevědomá. Je velmi rozdílné hrát turnaje a Fed Cup, obě mají z letoška díky výhrám pozitivní emoce, což je velká výhoda," řekla Rittnerová. Pokud český kapitán Petr Pála oznámí nominaci podle očekávání, tak se v sobotu utkají wimbledonská vítězka Petra Kvitová s Petkovicovou a Lucie Šafářová s Kerberovou.

Kvitová má s Petkovicovou nepříznivou bilanci 3:4, ale naposledy se střetly před třemi lety. Obě mají za sebou povedený konec roku: Kvitová hrála dobře v Asii a Petkovicová před Fed Cupem ovládla Turnaj šampionek v Sofii.

Sport
zdroj: ČT4

"Nebude to nic jednoduchého, ale rychlý povrch by jí nemusel vyhovovat. Musím dobře podávat a hrát svoji agresivní hru," řekla Kvitová. "Proti Petře nikdy nemáte zápas úplně pod kontrolou. Výměny bývají krátké a tady na rychlém povrchu budou ještě kratší. Musím čekat na svoji šanci a využít ji," řekla Petkovicová.

Němky i Češky jsou tři dny před finále v dobré náladě a shodně se netají touhou získat trofej. Domácí výběr má na dosah třetí titul za uplynulé čtyři roky a Němky touží ukončit čekání na trofej, kterou naposledy získaly v roce 1992. Německá kapitánka Rittnerová před 22 lety byla spolu se Steffi Grafovou a Anke Huberovou v týmu a má doma malou repliku poháru. Nyní touží přidat další jako kapitánka. "Je lepší koukat na dvě než na jednu," usmála se Rittnerová.

Neobvyklý zvyk kapitánky Barbary Rittnerové

Na trénink doprovází Rittnerovou fenka Sofie. "Už je jí skoro 14 let a před 12 roky jsem ji dostala jako dárek od Martiny Navrátilové. Takže možná umí česky."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články