Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Finále mezi Francií a Belgií je po prvním dnu vyrovnané, na výhru Goffina odpověděl Tsonga

Vstup do finále Davisova poháru domácí Francii sice nevyšel, když v úvodní dvouhře v Lille nestačil Lucas Pouille na Belgičana Davida Goffina, kterému podlehl hladce 5:7, 3:6 a 1:6, ale srovnání zařídil Jo-Wilfried Tsonga. Francouzská jednička přehrála Stevea Darcise jasně 6:3, 6:2, 6:1 a zařídila skóre 1:1 po prvním hracím dnu.

David Goffin
zdroj: Reuters autor: YVES HERMAN

Sedmý hráč světa Goffin, který se na nedávném Turnaji mistrů blýskl semifinálovou výhrou nad favorizovaným Rogerem Federerem, přitom dosud ještě nikdy Pouilleho neporazil, měl s ním bilanci 0:3. V Davisově poháru se mu ale daří, vyhrál šestnáctou z posledních 17 dvouher. Soupeři pětkrát sebral podání, sám mu nastřílel 12 es a nečelil ani jednomu brejkbolu.

Tsonga si v druhé dvouhře počínal podobně suverénně. V souboji třicátníků s Darcisem ukázal, proč je ve světovém žebříčku o 61 míst výš než belgický protivník, a za necelé dvě hodiny stav finálového duelu vyrovnal.

Do sobotní čtyřhry jsou nahlášené dvojice Gasquet, Herbert a Bemelmans, De Loore, nominace se však ještě mohou změnit. O místo si řekl i Goffin. "Všechno je možné, cokoliv se může změnit. Máme hodně kombinací, které připadají v úvahu," prohlásil sedmý hráč světového žebříčku. "Dobrá zpráva je, že jsem dneska nemusel vydat moc sil. Ve třech setech to šlo docela rychle," dodal.

Goffinovu nominaci do deblu nevylučuje ani kapitán Van Herck. "Udělal dneska dobrý dojem, samozřejmě, že je to jedna z možností," potvrdil. Složení páru bude zvažovat i kapitán Francie Yannick Noah, s Gasquetem by mohl hrát Tsonga. "Večer si to mezi sebou rozhodneme," uvedl.

Belgičané ještě Davisův pohár nikdy nezískali, na listinu vítězů se mohou zapsat jako šestnáctá země v historii. Domácí výběr v Lille usiluje o jubilejní desátý triumf, naposledy Francouzi slavnou trofej vyhráli v roce 2001. Od té doby ve finále třikrát neuspěli.

Finále tenisového Davisova poháru v Lille (tvrdý povrch):

Francie - Belgie 1:1 po druhé dvouhře:

Pouille - Goffin 5:7, 3:6, 1:6, Tsonga - Darcis 6:3, 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články