Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veselý: Hraji strašně rád za Česko, ale nedaří se mi

Třinec – Jiří Veselý nedokázal navázat na vítězství Lukáše Rosola a s Lucasem Pouillem prohrál 0:3 na sety. Celý zápas se nedokázal dostat do tempa a působil svázaně. Česko tak hraje s Francií ve čtvrtfinále Davisova poháru nerozhodně 1:1 na zápasy.

Jiří Veselý v zápase Davisova poháru
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Nenašel jsem rytmus, hrozně jsem plašil a dělal jsem moc chyb. To na téhle úrovni dělat nesmím. Nehrál jsem dobře. Mrzí mě to," smutnil Veselý. "V Davis Cupu jsem zatím nenašel, čím bych mohl být úspěšný. Hraji strašně rád za Českou republiku, ale nedaří se mi prodat, co bych chtěl," dodal.

Třiadvacetiletý Veselý, který je při neúčasti Tomáše Berdycha domácí jedničkou, se poměrně trápil na servisu a důrazný nebyl ani ve výměnách. O většinu gamů při svém podání musel bojovat. Ve skoro hodinovém prvním setu sice ještě odvrátil za stavu 4:5 dva setboly, ale nakonec sadu ztratil v nepovedeném tie-breaku.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý: Tolik chyb na téhle úrovni prostě dělat nemůžu

Levou rukou hrající Veselý působil svázaně, zatímco čtvrtfinalista Wimbledonu Pouille hrál odvážněji a svižněji. Ve druhé sadě přišel Veselý jako první v utkání o podání, ale ze stavu 1:3 otočil na 4:3. Další slabší chvilku na servisu si ale český hráč vybral o dvě hry později a Francouz druhý set ukončil důrazně esem.

Veselý bojoval, povzbuzoval se, ale působil nejistě a více kazil. I tentokrát dokázal na první brejk odpovědět, ale neustál koncovku setu. Za stavu 5:5 odvrátil tři brejkboly, ale při čtvrtém 21. hráč světa Pouille předvedl parádní prohoz. Zápas poté Francouz jistě doservíroval čistou hrou a svůj první start v DC proměnil ve výhru.

"Zápas mi nesedl od začátku. Moc pozitivního tam nebylo. Snažil jsem se držet, ale s těmi chybami to nešlo," řekl Veselý, který udělal 36 nevynucených chyb.

Radost českému národu naopak udělal Lukáš Rosol, který v úvodním zápase předvedl velký obrat. V duelu s Jo-Wilfriedem Tsongou odvrátil dva mečboly a světovou desítku zdolal 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 a 6:4.

Do sobotní čtyřhry nastoupí asi zkušený Radek Štěpánek s Adamem Pavláskem. Proti nim se v poledne postaví nejlepší deblisté současnosti a vítězové Wimbledonu Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, kteří si spolu v Davisově poháru zahrají poprvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články