Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štěpánek: Pořád mám na to hrát s těmi nejlepšími

Praha – Čeští tenisté prohráli v semifinále Davisova poháru ve Francii 1:4 na zápasy. Konec vítězné série české reprezentace byl okamžitým spouštěčem laviny otázek. Zůstanou Tomáš Berdych a Radek Štěpánek u reprezentace? A mají Jiří Veselý s Lukášem Rosolem na to, aby je jednou nahradili? Podle Štěpánka se rozhodne do konce roku. "Cítím, že pořád mám na to hrát a měřit se s těmi nejlepšími. A hlavně mě tenis pořád baví," ubezpečil fanoušky.

Ilustrační foto

Po dlouhé době stál proti Berdychovi a spol. kompletní soupeř v silné sestavě, navíc s obrovskou podporou publika na centrálním dvorci Roland Garros. Na pozici dvojky dostal před zraněným Štěpánkem přednost Lukáš Rosol, který ale stejně jako Berdych neuhrál proti Francouzům ani set. "Moje srdce trpělo jako celek," uvedl Štěpánek v rozhovoru pro Českou televizi.

Češi po úvodních dvouhrách prohrávali 0:2 na zápasy. Naději na obrat ještě mohl vykřesat osvědčený deblový pár Berdych - Štěpánek, který spolu v kariéře prohrál jediný z 16 společných zápasů. Jenže Češi duel s Tsongou a Gasquetem v bouřlivé atmosféře nezvládli. Jediný bod už za rozhodnutého stavu vybojoval nejmladší z týmu Jiří Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Radek Štěpánek

"Prohra přišla po hodně dlouhé době, kdy se nám dařilo, takže každá porážka bolí. Ale musela jednou přijít. Přišla proti neuvěřitelně silnému soupeři. V situaci, v jaké jsme byli, jsme dali, co jsme měli, ale bohužel to nestačilo," řekl Štěpánek.

Berdych a Štěpánek teď budou přemýšlet o svém dalším zapojení do reprezentace. Štěpánkovi je 35 let a Berdych touží konečně po grandslamovém úspěchu. "Počkejme si na los a na rozhovory na konci sezony. Pak bude možné cokoli odpovědně a smysluplně plánovat," nechce spekulovat manažer Miroslav Černošek, jenž má na starosti český daviscupový i fedcupový tým.

Je možné, že Berdych nastoupí jen v některých zápasech, zatímco Štěpánek zůstane oporou týmu především na čtyřhry. Vždy ale bude záležet na vývoji sezony, na losu, soupeři, povrchu a okolnostech zápasu. "Tenis si užívám stejně, jako když mi bylo pět let. Přináší mi radost. Nemyslím si, že Tomáš by chtěl hrát jen nejdůležitější utkání. To, co se nám od roku 2007 povedlo… Dokázali jsme daleko víc, než od nás kdo čekal. Nemyslím si, že by to byl konec. Je to konec dlouhé a krásné série. Jinak veškerá rozhodnutí padnou do konce roku," vysvětlil Štěpánek.

Černošek si nemyslí, že možná skončila jedna úspěšná česká éra. "Proto brzdím objevující se pesimistické předpovědi a věřím v řadu atraktivních utkání s atraktivními soupeři a hráči. A podívejte se, jak hraje Jirka Veselý, třeba za pár let budeme řešit důležitost dvojice (Adam) Pavlásek – Veselý."

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Podobně se na to dívá i Štěpánek. "Už s námi s nějakými pauzami dva tři roky je. Věřím, že atmosféru nasává, dostává se k zápasům za rozhodnutých stavů, ale hrát na centr-kurtu před 15 tisíci diváky je neskutečné. Snad se dostane jednou do pozice, v níž jsme my, a jednou bude v týmu lídrem."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články