Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Veselý: Ať Berdych se Štěpánkem ještě zůstanou v týmu

Paříž - Jiří Veselý by již za několik let mohl být českou tenisovou jedničkou a vést reprezentaci do soubojů s elitními soupeři. Jednadvacetiletá naděje, nad kterou se v žebříčku ATP ční pouze dva tenisté mladšího věku - Dominic Thiem a Nick Kyrgios -, si však přeje, aby se ještě v daviscupovém týmu mohl učit od Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka.

Veselý si na téměř plném centrkurtu na Roland Garros připsal druhou výhru ve své daviscupové kariéře. Poté, co v dubnu zdolal Japonce Tara, nyní znovu za rozhodnutého stavu porazil Juliena Benneteaua 6:4, 6:3. "Obě výhry se počítají, ale tady to bylo na velkém kurtu. O to větší motivaci jsem měl a cením si toho," hodnotil utkání český tenista.

Jednadvacetiletý hráč může jednou po Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi převzít roli české jedničky. Od obou se naučil vážit si reprezentace. "Je to čest hrát za svoji zemi a prožívám to daleko víc. Při hymně mám husí kůži a dělám maximum. Pro mě má Davis Cup nesmírnou váhu a vždycky budu chtít udělat maximum," řekl.

Před třemi lety vyhráli s Adamem Pavláskem a Markem Jaloviecem Galeův pohár, prestižní evropskou soutěž tenistů do 18 let. Doufá, že jednou v budoucnu vyroste v lídra i v Davisově poháru. "Snažím se na sobě každý den tvrdě pracovat, abych se zlepšoval. Jsem opravdu rád za tento zápas, který jsem vyhrál, protože si myslím, že to byl za poslední dobu jeden z mých nejlepších zápasů," myslel si Veselý.


Ještě by si ale přál, aby Berdych a Štěpánek soutěž družstev neopouštěli. "Tomáš se může soustředit jen na svoji kariéru, ale to je věc, která mě nemá zajímat. Já bych chtěl, aby hráli co nejdéle a prali jsme se společně dál," řekl Veselý.

Od Berdycha a Štěpánka se v týmu hodně naučil. Zjistil, jak důležité je vydržet soustředěný a pracovat naplno. "V Davis Cupu se neodpouští chybička. Kluci jsou pro mě velkou inspirací. Rád bych jel v jejich kolejích," řekl 77. hráč světa, kterého po týdnu volna čekají dva turnaje kategorie challenger právě ve Francii.

Na kurtu Philippa Chatriera je prakticky doma Rafael Nadal. Španělský fenomén zde vyhrál devětkrát v kariéře French Open a má bilanci 66 výher a jednu prohru. "Už chápu Nadala, že si to tady zamiloval, a myslím si, že je neuvěřitelné, co tady dokázal. To je nadlidské," řekl jednadvacetiletý Veselý a vtipkoval, že má na centrkurtu ale lepší bilanci než Nadal, protože zde jednou vyhrál a neprohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jiřím Veselým po výhře nad Julienem Benneteauem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články