Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Navrátil: Další finále je fantazie, jsem na kluky pyšný

Praha - Jaroslav Navrátil dalším postupem do finále Davisova poháru přes Argentinu stvrdil, že je nejúspěšnějším nehrajícím kapitánem v české tenisové historii. Jeho svěřenci si potřetí za posledních pět let zahrají o "salátovou mísu" a jako první Češi mohou obhájit triumf. Navrátil věří, že na loňské vítězství může tým postavený na Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi navázat. "Myslím, že postup do dalšího finále je opravdu fantastický výsledek. Nevím, jestli ho všichni docení. Co jsem zažil během těch sedmi let, co jsem kapitán, se nedá popsat. Jsem na kluky tak pyšný," řekl Navrátil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kapitán Jaroslav Navrátil po postupu do finále Davisova poháru

Jako první nehrající kapitán v české historii bude mít možnost s týmem usilovat o obhajobu triumfu přímo ve finále. Českoslovenští vítězové z roku 1980 vypadli v následné sezoně ve čtvrtfinále. "Byly různé generace kapitánů, různé generace hráčů. Určitě lepší hráči než Radek a Tomáš, ale až na jeden rok, kdy se Davisův pohár vyhrál, další kapitáni tu možnost obhajovat neměli. Klukům mockrát děkuju, že se v letošním roce ještě jednou můžeme pokusit tu mísu vyhrát. Byla by to bomba," prohlásil Navrátil.

Netají, že si ve finále raději přeje Kanadu než Srbsko se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. "I když by to bylo těžší ohledně cestování, v Srbsku jsme si to už vyzkoušeli, a i když jsme vedli 2:1, pak jsme prohráli. Djokovič v domácím prostředí je prostě číslo jedna, kluci s ním nemají tak dobrou bilanci. Jet do Srbska téměř s minus dvěma body je strašně těžké, v Kanadě by bylo všech pět zápasů otevřenějších. Cesta k vítězství by tam byla asi o trochu lehčí," uvažoval Navrátil.

Důvodem současné úspěšné éry v Davisově poháru je podle něj mimo jiné i to, že Berdych a Štěpánek mají velkou touhu reprezentovat. "Je to o tom, že kluci prostě chtějí reprezentovat. U ostatních týmů skoro každým rokem někdo z top hráčů má pauzu. Jeden rok je to Djokovič, jeden Nadal. Federer prakticky pět let nehraje. My jsme si prostě vytyčili cíl a ten tým sedm let šlape," pochvaloval si Navrátil, jenž vede tým od srpna 2006.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články