Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Povedla se úžasná věc, radoval se Lendl

Praha – Čeští tenisté dosáhli životního úspěchu, když ve finále Davisova poháru porazili Španělsko. Hrdinou nedělního večera se stal Radek Štěpánek, který dokázal v rozhodujícím pátém utkání udolat Nicoláse Almagra. Svěřenci Jaroslava Navrátila si před domácím publikem naplno vychutnali slavností ceremoniál s přebíráním trofeje a čeká je dlouhá noc plná oslav. Česká republika se také stala první zemí, která v jednom roce dokázala ovládnout Davis Cup, Fed Cup i Hopman Cup.

Vítězové Davis Cupu 1980 a 2012
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ústřední postavou pozápasových oslav byl napumpovaný Štěpánek. Když proměnil druhý mečbol, poklekl na základní čáře na kolena, schoval si hlavu do dlaní. Během chvilky na něho v euforii naskákal kompletní zbytek týmu. V návalu emocí pak řádil na kurtu a přidal se i k tradičnímu vítěznému kolečku týmu u lavičky. To už na dvorci zářila "salátová mísa" a Štěpánek s českou jedničkou Tomášem Berdychem se nad trofejí nedočkavě tetelili, až ji budou moci přebrat. Pár minut si ale ještě museli počkat.

Ivan Lendl: "Kluci měli šanci už před třemi lety a bylo mi jich tam hodně líto, že jim to ve Španělsku nevyšlo. Tak si to doma vynahradili se vším všudy. Mám z toho úspěchu obrovskou radost, povedla se jim fantastická věc." 

Martina Navrátilová: "To jsem se tedy rozbrečela. Takový malý národ, ale nemá malé tenistky nebo tenisty." 

Tomáš Šmíd: "Tohle jsou velký emoce pro hráče i pro diváky. Všichni si zasloužili, že je pohár zpátky v České republice." 

Český celek na chvíli zmizel v útrobách haly, aby se po pěti minutách za bouřlivého skandování vrátil zpět k slavnostnímu ceremoniálu. Vyprodaná aréna si sborově zazpívala hymnu a pak kapitán Navrátil převzal slavnou trofej.

Jako první promluvil k divákům nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, brzy ale převzal taktovku Štěpánek. "Vždy jsem ukecaný, ale dneska se mi těžko hledají slova," řekl dojatý Štěpánek. "Žili jsme pro tuhle trofej spoustu let, teď se sen stal realitou. Táta brečí, jsou to nejkrásnější pocity, jaké mohou být," dodal. "První kapitolu jsme napsali tady v Praze se Švýcarskem, kdy se všechno nastartovalo. Teď jsme to dotáhli," připomněl Berdych vítěznou baráž z roku 2007 se Švýcary. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články