Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V neděli napíšeme další kapitolu, věří Berdych se Štěpánkem

Praha - Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem přiblížili výhrou ve čtyřhře český tým k triumfu v Davis Cupu. Pokud chtějí v neděli v Praze zvednout nad hlavu vytouženou "salátovou mísu", musejí v neděli vybojovat aspoň bod. A oba si před nedělním vyvrcholením finále navzájem věří. "Jsme na nejlepším možném skóre, které jsme mohli mít, ale určitě to není blízko. Čeká nás strašně těžká neděle, ale vůle zůstává určitě hodně. Věřím, že v neděli bude ten správný den a povede se nám to dorazit," řekl Berdych. "Tenhle příběh stále pokračuje a já doufám, že v neděli napíšeme další kapitolu," doplnil Štěpánek.

Berdych se Štěpánkem po vítězství nad Španěly
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Po pátečních dvouhrách byl stav jubilejního stého finále nerozhodný a Berdych se Štěpánkem získali druhý bod ve čtyřhře, v které porazili Marcela Granollerse s Markem Lópezem 3:6, 7:5, 7:5 a 6:3. "Vletěli na nás jak z divokých vajec, ale vydrželi jsme, převzali jsme časem kontrolu a zápas si pak řídili," řekl Štěpánek.

Berdych a Štěpánek si vylepšili daviscupovou bilanci na dvanáct výher proti jediné porážce. "Tomáš jako šestý hráč světa ukázal své kvality ve čtyřhře, kterou často nehraje, a sedí nám to skvěle," řekl Štěpánek. Berdych na otázku, jaké to je hrát se Štěpánkem čtyřhru, odvětil stručně: "Podívejte se na bilanci a víte to."

Berdych může v neděli od 13:00 ve dvouhře s Davidem Ferrerem přidat třetí a vítězný bod. Jejich zápas bude duelem šestého s pátým hráčem žebříčku ATP a agresivního stylu Berdycha se skvělou obranou španělského tenisty. Oba navíc letos v Davis Cupu neprohráli ani zápas a mají za sebou životní sezonu.

"Pořád síly jsou, i když únava tam bude, ale tady je to o vůli, aby to člověk přebojoval. V tom těle se vždycky dá něco najít, i když si člověk myslí, že tam nic není," řekl Berdych. "Poženou mě lidi, to potřebuju a jsem odhodlaný tam nechat absolutně všechno," řekl Berdych. Štěpánek věří, že výhra ve čtyřhře je dalším "dopingem", který pomůže. "Vlije nám to do žil potřebnou energii a uděláme všechno," dodal.

Berdych se v utkání s Ferrerem pokusí držet své hry. "Toho, co mě zdobí celý rok," řekl hráč spoléhající na servis a výborný forhend. Možná ale tentokrát přidá i absolutní risk, aby Španěla zlomil. "Nebudu s tím začínat, nechám si tam prostor a bude záležet, jak se bude zápas vyvíjet. Uvidíme, kolik razance a rizika bude potřeba přidat, ale nemám v plánu, že ho budu chtít uvařit a přehrát v dlouhých výměnách."

Španělé mají výhodu volného dne

Pokud by Berdych prohrál, bude mít druhou šanci získat vítězný bod Štěpánek. Toho by čekal jedenáctý hráč světa Nicolás Almagro, který v pátek v pěti setech trápil Berdycha. "Hrál proti Tomovi skvělý zápas, ale k našemu zápasu je ještě strašně daleko. Je brzo se bavit o nějakých prognózách. Když k tomu zápasu dojde, tak jsem připravený bojovat o ten poslední bod, ale já věřím Tomovi," řekl Štěpánek.

Španělští singlisté Ferrer a Almagro mají oproti Berdychovi se Štěpánkem jednu výhodu. Nehráli čtyřhru a ušetřili síly. "Den volna vždycky pomůže. To prostě tak je, ale šli jsme do Davis Cupu s tím, že většinou hrajeme s Tomášem všechny tři dny. Jsme na to zvyklí, nesmíme brečet a snažíme se dělat maximum," řekl Štěpánek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články