Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Australian Open je tady. Siniaková i Allertová postoupily do 2. kola

Postup do druhého kola Australian Open si zajistily české tenisové naděje Kateřina Siniaková a Denisa Allertová. Druhá jmenovaná rodačka z Prahy navázala na výbornou kvalifikaci a Francouzku Pauline Parmetierovou doslova smetla ve dvou setech 6:3 a 6:0. Siniaková zvítězila po těžké bitvě s Marií Sakkariovou z Řecka 6:2, 6:7 a 6:4.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Mao Siqian

Siniaková zlomila nezdary v prvních kolech grandslamů, na kterých loni prohrála úvodní zápas pokaždé. Na Australian Open postoupila do druhého kola podruhé z pěti startů.

"Musela jsem si to vydřít na 200 procent. Měla jsem to hodně připravené. Nástup byl pomalejší, ztratila jsem brejk, pak jsem uhrála hodně gamů za sebou a měla to dobře rozjeté. Trochu jsem se dostala do problémů. Zvedl se vítr, místo abych toho využila, bojovala jsem s tím a dostala ji zpátky do hry," prohlásila jednadvacetiletá česká tenistka.

Její další soupeřkou bude favorizovaná turnajová čtyřka Elina Svitolinová z Ukrajiny. Turnajová čtyřka dnes zdolala 6:3, 6:2 srbskou kvalifikantku Ivanu Jorovičovou.

Allertová je ve druhém kole úvodního grandslamu sezony potřetí ze čtyř startů. Prospělo jí několik povedených zápasů. "Jsem rozehraná a proběhlo to nejlépe, jak mohlo. Soupeřka byla nepříjemná, nakopávala forhend a bylo to těžší než předešlý zápas. Nijak mě to nezlomilo, nepřehrála mě," řekla.

Upozornila ale, že výsledek úplně neodpovídá obrazu hry. "Není to tady všechno tak jednoduché, jak to vypadá z výsledků. Zvládám klíčové gamy ke svému prospěchu. V prvním setu se to lámalo a já to ustála," dodala Allertová. V dalším utkání narazí na Číňanku Čang Šuaj, která vyřadila trápící se loňskou vítězku US Open a turnajovou třináctku Sloane Stephensovou z USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články