Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tým "Bucie" po úspěchu na Australian Open: Jsme lepší a lepší

Melbourne - Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ovládly Australian Open stejně jako předloni a celkem mají s titulem z French Open 2015 a s loňským US Open už čtyři grandslamové deblové triumfy. "Nedají se porovnat, ale ani jeden nikdy nevybledne. Mám radost ze všech," řekla Šafářová po finálové výhře nad krajankou Andreou Hlaváčkovou a Číňankou Pcheng Šuaj 6:7, 6:3 a 6:3.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou po triumfu na Australian Open
zdroj: ČTK/AP

Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou převzaly vítěznou deblovou trofej, pohár před fotografy položily na zem a zatancovaly vítězný taneček, který se v Melbourne naučily.

"Radovaly jsem se z vítězství jako pětileté holky. Je to prostě nádherné, vždycky bude. Naše jména budou znovu vyryta na trofeji. To je neobyčejné a ještě to oslavíme. Od začátku nám to funguje. Lucie je jednou z mých nejlepších kamarádek," prozradila současná světová jednička ve čtyřhře Matteková-Sandsová. Za vítězství si rozdělí půl milionu dolarů (12,6 milionu korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová s Mattekovou-Sandsovou slaví triumf v Australian Open

Jejich příběh se začal psát právě na úvodním grandslamu sezony. Předloni se zde daly poprvé dohromady a hned turnaj vyhrály. Začaly si říkat tým Bucie a z posledních devíti grandslamů vyhrály čtyři. "Padly jsme si do noty, bavíme se na kurtu i mimo něj," vysvětlují, z čeho pramení jejich úspěch.

Jednatřicetiletá Matteková-Sandsová je živel, který burcuje dvojici a hraje výborně na síti. O tři roky mladší Šafářová je rozvážnější, i když po boku Američanky pookřála, a na kurtu dodává páru jistotu svou levačkou odzadu. "Jsem v rovnováze. Hodně spolu mezi výměnami i o pauze mluvíme a jsme pozitivní," uvedla Američanka a připomněla jejich role na dvorci: "Já jsem Spiderman na síti a ona Česká zeď."

Obě při pohledu na jejich souznění nepřekvapuje, že jsou v páru na dvorci úspěšné. Čtyři grandslamové tituly to dokazují. "Nedá se říci, že se to dalo očekávat, ale jsme lepší a lepší a věřím, že jedním z nejkvalitnějších párů. Když hrajeme naši hru, jsme pozitivní, švitořivé a veselé. Tak snad ještě nějaký přidáme," řekla Šafářová.

"Jsem znovu zdravá a silná. Věřím, že ve dvouhře zase budu nahoře a ve čtyřhře tam zůstaneme," konstatovala Šafářová, která se ukáže za čtrnáct dnů i českým fanouškům v Ostravě, a to v prvním kole Fed Cupu proti Španělsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články