Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková se vyhrabala z nejhoršího, Strýcová v osmifinále vyzve Serenu Williamsovou

Melbourne - Hodně namále měla ve třetí sadě ve třetím kole Australian Open Karolína Plíšková. S Lotyškou Ostapenkovou prohrávala už 2:5, nakonec ale dokázala stav otočit a postoupila do osmifinále po výhře 4:6, 6:0 a 10:8. Mezi šestnáct nejlepších postoupila i Barbora Strýcová, která po výhře nad Francouzkou Caroline Garciaovou 6:2 a 7:5 vyzve světovou dvojku Serenu Williamsovou.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Kin Cheung

Na grandslamu je Strýcová v osmifinále teprve potřetí v kariéře a dále se dostala jen ve Wimbledonu, kde si v roce 2014 zahrála čtvrtfinále. Třicetiletá Strýcová rozehrála zápas s Garciaovou výborně. Soupeřce vzala hned podání a po dalším brejku měla první set pod kontrolou. Ve druhém ale prohrávala 3:5 a za stavu 15:40 měla Garciaová dva setboly.

Při prvním trefila Francouzka bekhend do sítě a při druhém udělala dvojchybu. Od té doby vládla na kurtu Strýcová, ztratila jen jeden fiftýn, získala čtyři hry v řadě a radovala se z postupu. "Už jsem si říkala, že bude třetí set a začnu znovu, a byla jsem v klidu. A tam se to nějak zlomilo a od té doby šly kromě jednoho už všechny míče pro mě," řekla Strýcová v Melbourne. Vysloužila si za obrat i pochvalu od trenéra Tomáše Krupy.

"On není chválící typ a už jsem si na to zvykla. Viděl, že jsem hrála dobře, zvládla jsem těžkou koncovku a pochválil mě za koncovku." S dvaadvacetinásobnou grandslamovou vítězkou Serenou Williamsovou se Strýcová utkala dvakrát. Oba zápasy se hrály v roce 2012 na grandslamech a v Melbourne i ve Wimbledonu česká hráčka prohrála. "Nedám jí nic zadarmo. Je taky jenom člověk a je porazitelná, i když velké bitvy umí," řekla Strýcová.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 milionů australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo: Strýcová (16-ČR) - Garciaová (21-Fr.) 6:2, 7:5, S. Williamsová (2-USA) - Gibbsová (USA) 6:1, 6:3, Makarovová (30-Rus.) - Cibulková (6-SR) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3, Bradyová (USA) - Vesninová (14-Rus.) 7:6 (7:4), 6:2, Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Sakkariová (Řec.) 3:6, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo: Kristýna Plíšková, Golubicová (ČR/Švýc.) - Bertensová, Larssonová (14-Niz./Švéd.) 6:1, 6:4, Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) - Krejčíková, Voskobojevová (ČR/Kaz.) 6:3, 7:6 (7:5).

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Siniaková, Soares (6-ČR/Braz.) - Martínezová, Cuevas (Šp./Urug.) 6:4, 6:3.x Juniorky - 1. kolo: Hindová (ČR) - Turuljaová (Austr.) 6:1, 6:2, Appletonová (4-Brit.) - Marková (ČR) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články