Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková po hladké výhře: Výsledek v pohodě, ale ta hra na centr nepatřila

Melbourne – Karolína Plíšková poprvé zažívá grandslamový turnaj v roli velké favoritky. Ona sama si to nechce připouštět, přesto jí podobné úvahy těší. První kolo Australian zvládla snadno a rychle. Španělku Saru Sorribesovou smetla za méně než hodinu 6:2 a 6:0. Výsledek výtečný, s předvedenou hrou Plíšková ale spokojená nebyla.

Karolína Plíšková
zdroj: Twitter autor: @AustralianOpen

Před úvodním duelem na hlavním dvorci Roda Lavera byla nervózní. V útrobách stadionu si pouštěla muziku a přes snadnou výhru nehrála podle svých představ. "To nebyl tenis patřící na centrkurt," kritizovala se Plíšková. Chybovala z forhendu a do hry dala jen polovinu z prvních servisů. "Musím se celkově zlepšit," dodala.

Plíšková se loni na US Open premiérově dostala do grandslamového finále a zařadila se mezi kandidátky na vavřín z turnajů velké čtyřky. "Nemyslím, si, že už jsem tady nebo na grandslamech favoritkou. Jsou tady lepší hráčky než já," řekla Plíšková.

Dvojnásobná vítězka Fed Cupu se často objevovala před Australian Open v tipech odborníků i veřejnosti na výhru v letošním turnaji v Melbourne. "Slyšela jsem, ale snažím se to nepouštět do hlavy. Nestarám se o to, neřeším to, protože se nechci dostávat pod tlak," řekla Plíšková a se smíchem dodala: "Je pozitivní, že si to lidé myslí, že mám šanci. A bylo by horší, kdyby o mne nikdo v tomto smyslu nemluvil."

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková dovolila soupeřce jen dvě hry, přesto nebyla spokojená

Rodačka z Loun před loňským úspěchem na US Open neprošla na grandslamech sedmnáctkrát v řadě přes třetí kolo. Díky průlomu v New Yorku se nyní v Melbourne cítí mnohem lépe. "Stokrát. Obava, že musím přejít třetí kolo, je za mnou. Už vím, že jsem se do druhého týdne gradslamu dostala, a cítím se lépe," řekla tenistka.

Vstup do sezony zatím Plíškové vychází. Ovládla turnaj v Brisbane a zvládla první kolo Australian Open, pod vedením nového kouče Davida Kotyzy tak ještě neprohrála. "Prožívám pod ním vítězný start, takže je všechno pozitivní," řekla. S Kotyzou, bývalým trenérem Petry Kvitové, si Plíšková rozumí. "Věřím, že mi pomůže a zlepší moji hru ve všech směrech. Souhlasím s tím, co mi říká, a máme stejné cíle. Především chci hrát agresivně a ničeho se nebát," řekla Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články