Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych jde do osmifinále, Hradecká i Plíšková se s Australian Open loučí

Melbourne - Tomáš Berdych postoupil popáté za sebou do osmifinále grandslamového Australian Open. Sedmý nasazený dnes za necelé dvě hodiny zdolal ve 3. kole Srba Viktora Troického po setech 6:4, 6:3 a 6:4. Berdychovým příštím soupeřem bude domácí Bernard Tomic. S turnajem se rozloučila Karolína Plíšková, která nestačila na desátou nasazenou Jekatěrinu Makarovovou z Ruska a prohrála dvakrát 4:6. Neuspěla ani kvalifikantka Lucie Hradecká po prohře 6:7, 5:7 s Němkou Julií Görgesovou.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych celý zápas výborně podával. Troickému nepovolil žádný brejkbol a sám udeřil v každém setu jednou. V prvním vzal soupeři podání až ke konci, ve druhém a třetím shodně vždy na začátku a pak vývoj kontroloval. "Cítím se dobře a doufám, že mě tady ještě několikrát uvidíte," usmíval se spokojený Berdych po utkání.

Zápas mohl Berdych ukončit už za stavu 5:3 ve třetím setu, ale srbský tenista odvrátil postupně sedm mečbolů. "Na papíře to nevypadá dobře, ale bylo to při jeho servisu a zahrál vždy dobře," komentoval český hráč koncovku. Postup do 4. kola tak stvrdil až následně při svém podání při osmém mečbolu svým 20 esem.

V duelu o čtvrtfinále čeká Berdycha dvaadvacetiletý rodák ze Stuttgartu Tomic, s nímž se na okruhu ATP utkal dvakrát, pokaždé na trávě ve Wimbledonu a v obou případech ho porazil 3:1. "Je jedno, s kým budu hrát, zase se budu snažit předvést svůj nejlepší tenis," řekl Berdych.

O prohře Hradecké rozhodly koncovky setů

Hradecká, která v 1. kole vyřadila pátou nasazenou Anu Ivanovičovou ze Srbska, držela s Görgesovou krok, ale v koncovkách obě sady ztratila. "Škoda, ale i tak jsem spokojená se svým výkonem," napsala pražská rodačka na sociální sítě po svém prvním vystoupení ve 3. kole na grandslamu. V Melbourne ještě pokračuje s Andreou Hlaváčkovou ve čtyřhře a s Rumunem Horiou Tecauem bude hrát mix.

Finalistka ze Sydney Plíšková měla šanci na zvrat s Makarovovou na začátku druhé sady, ale vedení 2:0 neudržela. Ztratila v setu dvakrát podání a odešla poražena. "Možná si teď trošku vyčítám, že jsem do toho nešla od začátku tak razantně jako ve druhém setu," citoval Plíškovou server iDNES.cz. Jinak ale byla česká hráčka spokojena. "Australská šňůra se docela povedla. Je to dobrý začátek roku."

V osmifinále jsou rovněž třetí nasazená Simona Halepová z Rumunska a turnajová sedmička Eugenie Bouchardová z Kanady.

Výsledky Australian Open

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Berdych (7-ČR) - Troicki (Srb.), 6:4, 6:3, 6:4, Dimitrov (10-B ul.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo: Makarovová (10-Rus.) - Kar. Plíšková (22-ČR) 6:4, 6:4, Görgesová (Něm.) - Hradecká (ČR) 7:6 (8:6), 7:5 Bouchardová (7-Kan.) - Garciaová (Fr.) 7:5, 6:0, Wickmayerová (Bel.) - Erraniová (14-It.) 4:6, 6:4, 6:3, Pcheng Šuaj (21-Čína) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (9:7), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články