Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Roddick ztratil téměř vyhraný zápas, ve finále je Fish

Cincinnati - Nenasazený Američan Mardy Fish se překvapivě probojoval do finále tenisového turnaje Masters v Cincinnati. V sobotním semifinále otočil zápas s turnajovou devítkou Andym Roddickem a svého krajana zdolal 4:6, 7:6 (7:3) a 6:1. O titul si dnes zahraje s obhájcem Rogerem Federerem ze Švýcarska, který vyřadil Kypřana Marcose Baghdatise snadno 6:4, 6:3. Osmadvacetiletému Fishovi, který je v žebříčku ATP momentálně na 36. místě, přišla v souboji s Roddickem vhod krátká pauza kvůli dešti. Ve druhé sadě prohrával už 2:5 a byl blízko vyřazení, ale po osmiminutovém přerušení - již druhém v zápase - začal bývalou světovou jedničku přehrávat.

"Mně pomohla ta první pauza, ta druhá evidentně už moc ne. Tak to při přerušení hry kvůli dešti chodí, najednou se všechno může změnit," konstatoval hořce Roddick. Fish se dočkal odplaty za porážku ve finále v Cincinnati před sedmi lety, kdy měl dva mečboly, ale nakonec Roddickovi podlehl. Dlouholetého kamaráda a spolužáka ze střední školy porazil teprve potřetí v kariéře, jinak s ním devětkrát prohrál.

"Hraju nejlépe v kariéře. Ještě nikdy jsem se na kurtu tak dobře necítil. Souvisí to i s tím, že jsem shodil nějaká kila," prohlásil Fish, který v uplynulých týdnech vyhrál turnaje v Newportu a Atlantě. O titul z Masters si vítěz osmi turnajů ATP zahraje potřetí v kariéře a pokusí se poprvé uspět.


S Federerem však bude mít těžkou práci, protože bývalý první hráč světa útočí na čtvrtý titul v Cincinnati ve výborné formě. Na cestě do finále neztratil ani set, i když dva soupeři mu postup usnadnili skrečí. "Po Wimbledonu jsem měl šest týdnů na to, abych pár věcí vylepšil, a jsem rád, že se ta dřina vyplatila," uvedl devětadvacetiletý Švýcar, jenž může vyhrát 17. turnaj Masters. 

Baghdatise, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, smetl Federer za 70 minut. "Údery mi šly, ale dal mi najevo, že mi to není nic platné. Hrál chytře, hodně rozmanitě. Chodil víc na síť, což jsem nečekal. Nedokázal jsem ho donutit k chybám," uvedl finalista Australian Open 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články