Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Benešová vyřadila v Montrealu světovou trojku Jankovičovou

Montreal (Kanada) - Tenistka Iveta Benešová porazila v Montrealu třetí hráčku světa a turnajovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska 7:6, 6:3 a postoupila do třetího kola. Další soupeřkou sedmadvacetileté Češky bude vítězka zápasu mezi sedmnáctou nasazenou Marion Bartoliovou z Francie a devětatřicetiletou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

"Je to bezpochyby největší výhra v mé kariéře a jsem nadšená," prohlásila Benešová. Česká hráčka porazila teprve potřetí v kariéře tenistku z Top Ten světového žebříčku, předtím zdolala desítku Veru Zvonarevou z Ruska v roce 2005 a o rok později přehrála šestku Mary Pierceovou z Francie.

Benešová, aktuálně až 75. hráčka světa, která se do hlavní soutěže v Kanadě musela probojovat z kvalifikace, si díky výhře nad bývalou světovou jedničkou vylepšila bilanci svých posledních vystoupení na okruhu WTA. Na předchozích osmi turnajích šestkrát nezvládla úvodní zápas a dvakrát vypadla ve druhém kole.

"Snažila jsem se hrát agresivně, dostat vše do kurtu a všechno fungovalo. Musela jsem vydržet až do konce, protože se vývoj mohl snadno otočit, a jsem ráda, že jsem zápas dokončila," komentovala česká hráčka zápas s Jankovičovou. "Iveta hrála velmi solidně a dobře a vypadala sebevědomě, protože už tady hrála," řekla Srbka. Naopak Jankovičová se na kurtu dobře necítila. Od Wimbledonu ji trápí problémy se zády a v Portoroži si navíc podvrkla kotník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články