Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych v Torontu postupuje dál, Štěpánek vypadl

Toronto - Tenista Tomáš Berdych zvládl svůj první zápas v pozici sedmého hráče světa. Na turnaji série Masters v Torontu dnes zdolal Ukrajince Sergije Stachovského 6:2 a 6:4 a postoupil do 3. kola. Naopak vypadl Radek Štěpánek, který nestačil na hráče z kvalifikace. S Fabiem Fogninim z Itálie prohrál v 1. kole 2:6 a 4:6.

Jediný brejkbol, kterému v utkání čelil, odvrátil Berdych ve čtvrté hře druhé sady esem a vzduch prořízl jeho výkřik: "Dobře!" Hned vzápětí vzal soupeři podání a došel si pro jistý postup. Příští soupeř Berdycha vzejde s duelu turnajové dvanáctky Michaila Južného z Ruska a ukrajinského hráče Alexandra Dolgopolova.

Berdych by si letos mohl vylepšit v Torontu svoji bilanci. Před čtyřmi lety sice postoupil v Kanadě do čtvrtfinále, když porazil i tehdejší světovou dvojku Rafaela Nadala, ale v dalších třech ročnících dvakrát vypadl v prvním kole a jednou ve druhém.

Jednatřicetiletý Štěpánek prohrál i druhé utkání po návratu na kurty po zdravotní pauze. Minulý týden ve Washingtonu v duelu se Švýcarem Markem Chiudinellim získal jen čtyři hry, v Torontu se karvinský rodák v zápase s Fogninim "zlepšil" jen o dva gamy. Daviscupový reprezentant přitom začal dobře a po brejku vedl 2:1 v první sadě, jenomže pak prohrál šest her v řadě. Ve druhém setu Štěpánek vyrovnal na 4:4, ale další dvě hry ztratil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články