Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Tenistka Zakopalová postoupila v Kodani do finále

Kodaň - Tenistka Klára Zakopalová si zahraje v Kodani o třetí titul v kariéře. V dnešním semifinále porazila druhou nasazenou Číňanku Li Na 6:3, 1:6 a 6:4 za více než hodinu a půl. Finále dvouhry turnaje okruhu WTA si Zakopalová zahraje poprvé po dvou letech a podesáté v kariéře. Tituly získala v roce 2005 na trávě v Hertogenboschi a na antuce ve slovinské Portoroži.

"Byl to krásný zápas a na konci jsem měla více štěstí. Ale to člověk potřebuje, aby mohl vyhrávat důležité zápasy," prohlásila osmadvacetiletá Zakopalová po utkání v rozhovoru na dvorci. Soupeřkou pražské rodačky v nedělním finále bude buď domácí hvězda a světová trojka Caroline Wozniacká, nebo Ruska Anna Čakvetadzeová. "Už se na finále těším. Bude to určitě těžký zápas, ale dám do něj vše," dodala tenistka.

Zápas s Číňankou se rozhodoval ve třetí sadě, v které získala první brejk Zakopalová. Li Na ovšem dokázala vyrovnat na 4:4, ale dobře hrající 51. tenistka světa získala další dva gamy. V této sezoně byla Zakopalová dosud dvakrát v čtvrtfinále, přičemž v Bogotě i v Monterrey vždy prohrála s pozdější vítězkou. Nejlepšího výsledku dosáhla ve Wimbledonu, kde si zahrála osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články