Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych vypadl ve Washingtonu ve čtvrtfinále s Malissem

Washington - Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. Finalista Wimbledonu dnes prohrál s Xavierem Malissem z Belgie ve třech setech 4:6, 6:3 a 2:6. Přes porážku má Berdych šanci, že se v pondělí posune v žebříčku na sedmé místo světa. Určitě přeskočí Argentince Juana Martina del Potra, který neobhajuje ve Washingtonu loňský titul. Připravit českého hráče o nejlepší životní postavení ve dvouhře ještě může Španěl Fernando Verdasco v případě, že celý turnaj vyhraje.

V utkání s Malissem měl nejvýše nasazený Berdych stejně jako v obou předchozích zápasech problém s prvním servisem, jehož úspěšnost jen těsně překročila padesát procent. Po ztracené první sadě se dostal do tempa a jediným využitým brejkbolem posunul utkání do třetího setu. V tom ale dominoval Belgičan, který téměř nechyboval a výborně podával.

O den dříve Berdych ještě ve třetím kole dokázal splnit roli favorita a porazil za dvě hodiny a minut nebezpečného Andreje Golubjova z Kazachstánu 6:3, 5:7 a 7:5.

"Nehraji svůj nejlepší tenis," citovala Berdycha agentura AP po utkání s Golubjovem. "Kdybych hrál nejlepší tenis, co bych pak mohl ukázat v dalších týdnech? Snažím se, abych byl stoprocentní na US Open, potřebuji se dostat zpět do rytmu, vyhrát pár zápasů."

Čtyřiadvacetiletý Berdych měl s Golubjovem ještě více práce než prvním kole s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Český hráč po vyhrané první sadě o druhou přišel, ale ve třetí musel tentokrát o výhru bojovat. Rozhodující brejk soupeřova podání získal v jedenácté hře.

"V posledních týdnech se (Golubjov) opravdu zlepšil. Začal hrát opravdu dobře a tvrdé kurty mu vyhovují," řekl Berdych. Dohrál i druhý nasazený Andy Roddick. Američana vyřadil v 3. kole Francouz Gilles Simon dvakrát 6:3. "Dokázal jsem returnovat jeho servis a ve výměnách jsem byl lepší," řekl Simon. "A já měl špatnou noc, necítil jsem se dobře psychicky ani fyzicky," doplnil Roddick.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články