Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Karolína Plíšková prohrála na Prague Open v 1. kole

Praha - Tenistka Karolína Plíšková skončila na turnaji ECM Prague Open hned v prvním kole. Lednová vítězka juniorky na Australian Open dnes prohrála na štvanické antuce s Johannou Larssonovou ze Švédska dvakrát 4:6 za hodinu a čtvrt. V prvním utkání turnaje nečekaně vypadla Slovenka Magdaléna Rybáriková, která v poledním horku prohrála s Annou Tatišvilivou z Gruzie, až 156. hráčkou světa, 6:0 a dvakrát 5:7.

Osmnáctiletá Karolína Plíšková se předloni v Praze dostala do čtvrtfinále, ale loni vypadla v 1. kole s Ivetou Benešovou. Letos byla Praha její první turnaj na okruhu WTA v sezoně, ale pod spalujícími slunečními paprsky příliš často chybovala.

"Možná kdyby to bylo na betonu, tak bych třeba vyhrála. Ale servis mi tady na té antuce moc nepíše," řekla Karolína Plíšková a souhlasila, že si zápas prohrála sama. "Ona taky dělala chyby, jenže já víc. Bylo to ve mně," řekla svěřenkyně trenéra Jana Bedáně.

Plíšková neviděla míčky

V odpoledním slunci se na centrálním dvorci protahovaly stíny a Plíšková měla problém s viditelností míče. "Skoro jsem neviděla balon," upozornila, že stín pro ni byl horší než vyčerpávající vedro. "To vedro bych i přežila, protože třeba v Austrálii bylo horší. Zatímco tam bylo pětačtyřicet, tady je dvaatřicet," dodala Plíšková.

Do české metropole se jinak většina hráček teprve sjížděla. Finalistka z Budapešti Patty Schnyderová ze Švýcarska věnovala den protažení a lehkému tréninku. Pražskou antuku si vyzkoušela i jednička Lucie Šafářová, které dělal doprovod přítel Tomáš Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články