Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělé nestačili na Francii a v Davis Cupu skončili

Clermont-Ferrand (Francie) - Španělští tenisté neobhájí vítězství v Davisově poháru. Ve čtvrtfinále podlehli Francii, když po pátečních úvodních dvouhrách prohráli i dnešní čtyřhru. Dvojice Feliciano Lopéz a Fernando Verdasco nestačila na domácí pár Julien Benneteau a Michael Llodra po setech 1:6, 2:6, 7:6 a 6:7. Španělsko tak po dvou dnech prohrává již 0:3 a závěrečné dvouhry na jeho vyřazení nemohou nic změnit.

Španělé překvapivě selhali již v pátek, když nejprve Gael Monfils přehrál Davida Ferrera a následně Llodra porazil Verdasca. O moc lépe se hostům nedařilo ve městě Clermont-Ferrand ani dnes, když první dva sety hladce prohráli a získali dohromady jen tři gamy. Teprve když čelili vyřazení, začali bojovat a třetí set získali v tie-breaku. Další vyrovnaný set však připadl znovu mnohem lépe servírujícím Francouzům, kteří tak využili toho, že hráli na tvrdém povrchu, který Španělům nesvědčil.

Albert Costa, španělský kapitán

"Tohle je velmi smutný den pro celý tým. Když vyhráváte, cítíte se jako v nebi. Když ale prohrajete, je to jako být pekle."

Francie vyhrála nad Španělskem po téměř 90 letech

Tenisté Francie doma porazili Španěly vůbec poprvé od roku 1923 a do
semifinále Davisova poháru postoupili po šesti letech. V boji o finále se
utkají s vítězem souboje mezi Ruskem a Argentinou. K postupu mají zatím
blíže Jihoameričané, kteří zásluhou výhry v dnešní čtyřhře vedou 2:1 na
zápasy.

V duelu mezi případnými semifinálovými soupeři pro české reprezentanty se ujali vedení Srbové, kteří v Chorvatsku uspěli v deblu zásluhou Nenada Zimonjiče a Janka Tipsareviče. Ti porazili domácí pár Marin Čilič, Ivan Dodik 6:3, 6:2, 6:4. Pokud by postoupili Srbové i Češi přes Chile, semifinále by se hrálo v Srbsku. Chorvaty by Češi případně přivítali na domácí půdě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články