Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Daviscupový duel v Chile rozehrají Minář s Massuem

Coquimbo (Chile) - Ivo Minář zahájí boj českých tenistů o postup do semifinále Davisova poháru. Jeho soupeřem ve čtvrtfinálovém utkání proti Chile bude na půdě soupeře v pátek od 16:00 domácí jednička Nicolas Massu. Po nich se představí na antuce v Coquimbu Jan Hájek v souboji s Paulem Capdevillem. Českému kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi se tak vyplnilo přání, které vyslovil jen hodinu před losováním. Přímý přenos utkání vysílá ČT4 a server SportŽivě.cz.

"S losem jsem spokojený, ale podstatné bude mít v neděli tři body," řekl kapitán Jaroslav Navrátil, kterému se vyplnilo přání o pořadí zápasů vyslovené hodinu před losováním. "Je asi jedno, který hráč bude začínat, ale přikláněl bych se k tomu, aby začínal Ivo Minář," uvedl, když sledoval trénink Mináře s Hájkem. "Nálada i forma obou je dobrá," dodal Navrátil.

Do čtyřhry nahlásili domácí pár Jorge Aguilar, Capdeville, Navrátil pošle do hry deblisty Lukáše Dlouhého a Františka Čermáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Chile - Česko

Minář se s Massuem, olympijským vítězem z Atén 2004, který je na 98. místě světového žebříčku, ještě nestřetl. Daviscupové zkušenosti hovoří pro Chilana, který má za sebou přesně 50 zápasů v soutěži o salátovou mísu. Letos Massu v 1. kole porazil Dudiho Selu z Izraele. Minář v minulosti odehrál pouze dva daviscupové zápasy a s favority vždy prohrál. "Jsem docela rád, že nastoupím hned na první zápas a nemusím čekat. Na začátek utkání se člověk může připravit. Bude to těžký zápas a doufám, že se vrátím do šatny s bodem, aby měl Honza dobrou pozici," řekl Minář, 247. v žebříčku ATP.

Zařazení Capdevilla je mírným překvapením

Ani Hájek s Capdevillem spolu dosud na turnajích ATP nehráli. I v tomto případě má za sebou více daviscupových zápasů domácí hráč, ale rozdíl není tentokrát tak výrazný: Capdeville 15 a Hájek tři.

Zařazení Capdevilla do dvouhry místo Aguilara je možná trošku překvapivé. "Viděl jsem Aguilara v tréninku a je lepším hráčem, ale Capdeville je zkušenější v Davis Cupu, a proto se asi jejich kapitán rozhodl pro tuto volbu," uvažoval Navrátil. Capdeville, 186. hráč světa, přijal šanci nastoupit ve čtvrtfinále Davis Cupu s nadšením. "Jsem hladový po úspěchu a mám radost, že jsem dostal šanci. Je to čest a věřím, že postoupíme," řekl.

Chile - Česká republika

Pátek (16:00 SELČ): Massu - I. Minář, Capdeville - Hájek,

Sobota (18:00): Aguilar, Capdeville - Dlouhý, Čermák,

Neděle (16:00): Massu - Hájek, Capdeville - I. Minář.

Daviscupový tým
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články