Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Bastadu se českým tenistkám daří, Benešová v Budapešti vypadla

Bastad (Švédsko)/Budapešť – V souběžně hraných tenisových turnajích ve švédském Bastadu a v Budapešti připomínají výsledky českých hráček den a noc. Zatímco Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová bez problému prošly bastadským prvním kolem a shodně nadělily soupeřkám v jednom ze dvou setů "kanára", Iveta Benešová v Budapešti naopak odešla z kurtu po třech setech, z nichž ten rozhodující prohrála rovněž poměrem 0:6. Lépe se v Budapešti dařilo Zuzaně Ondráškové, jež se letos poprvé kvalifikovala do hlavního turnaje WTA a v prvním kole porazila 6:4, 6:2 Soranu Cirsteaovou z Rumunska.

Utkání Benešové s Francouzskou Cornetovou se zprvu vyvíjelo pro českou tenistku nadějně. První set ovládla poměrem 6:4. Stejné skóre, ale ve prospěch Cornetové, potom měla druhá sada. Benešové se nezdařil brejk, a tak hra pokračovala. Rozhodující set se ale Benešové vůbec nevydařil. Neuhrála vůbec nic a prohrála sadu 0:6. Z turnaje WTA vypadla v prvním kole už popáté v řadě, v tomto případě s hráčkou, která musela projít kvalifikací.

V Bastadu trvalo úvodní utkání českým tenistkám pouze zhruba hodinu. Třetí nasazená Lucie Šafářová německou kvalifikantku Kathrin Wörleovou deklasovala 6:2 a 6:0. Šafářové se podařilo pořadatele přemluvit, aby její úvodní utkání odložili o den, aby stihla přiletět z Londýna, kde fandila svému partnerovi Tomáši Berdychovi ve finále Wimbledonu.

Záhlavová-Strýcová nastoupila do turnaje jako osmá nasazená, v prvním kole se setkala se Slovenkou Zuzanou Kučovou. Porazila ji 6:3 a 6:0. Navázala tak na vydařené představení ve Wimbledonu, kde prošla do třetího kola a vypadla až s bývalou světovou jedničkou Marií Šarapovovou.

Již v pondělí postoupila do druhého kola v Bastadu třetí Češka Renata Voráčová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články