Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pironkovová překvapivě vyřadila ve čtvrtfinále Venus Williamsovou

Londýn - Pětinásobná wimbledonská šampionka Venus Williamsová prohrála ve čtvrtfinále londýnského turnaje překvapivě s Cvetanou Pironkovovou. Dvaadvacetiletá bulharská tenistka zvítězila nad velkou favoritkou a druhou nasazenou hráčkou 6:2 a 6:3, přitom do letošního ročníku nehrála na grandslamových turnajích nikdy ani ve 3. kole.

Williamsová nezvykle často chybovala jak od základní čáry, tak při hře na síti. Po prohraném prvním setu se jí podařilo vzít poprvé a naposledy podání své soupeřky, vzápětí ale sama o svůj servis dvakrát přišla. Pironkovová pak využila třetí mečbol po další chybě Williamsové na síti a štěstím padla na londýnskou trávu.

Bulharka na grandslamu vyřadila Venus Williamsovou i v roce 2006, kdy přes ní postoupila do 2. kola Australian Open. "Věděla jsem, že už jsem ji jednou porazila a mohlo by se to podařit znovu. Je to jako ve snu, nikdy jsem si nemyslela, že bych tu mohla dojít tak daleko," prohlásila ještě na kurtu šťastná Bulharka.

O postup do finále si Pironkovová zahraje s Věrou Zvonarevovou. Turnajová jednadvacítka otočila duel s Kim Clijstersovou a zvítězila 3:6, 6:4 a 6:2. Také pro pětadvacetiletou Rusku znamená letošní postup mezi nejlepší čtyři hráčky životní výsledek na Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články