Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Londýn sleduje historicky nejdelší tenisový zápas, trvá už 10 hodin

Londýn - Američan John Isner a Francouz Nicolas Mahut hrají nejdelší tenisové utkání historie. Za stavu 59:59 v pátém setu musel být jejich duel 1. kola ve Wimbledonu přerušen pro tmu. Zápas začal již v úterý, kdy opětovně až soumrak tenisty zastavil, tentokrát po čtvrtém setu. Duel v součtu trvá již deset hodin, přičemž jen pátý set by stačil na přepsání historie maratonských zápasů. Dosud nejdelší zápas grandslamové dvouhry sehráli před šesti lety v Paříži Fabrice Santoro s Arnaudem Clémentem, kteří bojovali o postup 6 hodin a 33 minut.

Ještě o sedm minut delší byl loňský duel Chrise Eatona s Jamesem Wardem v rámci Davisova poháru. Časový rekord londýnského turnaje držel ve dvouhře zápas Grega Holmese, který porazil Todda Witskena za 5:28 v druhém kole v roce 1989.

Isner s Mahutem sehráli zatím 163 gamů, čímž rovněž suverénně překonali letitý rekord. V roce 1969 potřeboval tehdy jednačtyřicetiletý Pancho Gonzales v 1. kole Wimbledonu k postupu přes Charlieho Pasarella 112 gamů. V té době ještě nebylo zavedeno pravidlo zkrácených her, o to víc nabývá duel Isnera s Mahutem na váze. "Tohle jsem nikdy nezažil. Podávám fantasticky a on také," řekl krátce po přerušení Američan. "Bojujeme jako nikdy předtím. Ani nevím, jak hrajeme dlouho, ale prostě chci vyhrát. Diváci jsou fantastičtí a zítra se vrátíme," reagoval jeho soupeř.

Pětadvacetiletý Isner, jenž má na svém kontě rekordní počet 98 es, měl tři příležitosti duel ukončit. Při Francouzově servisu si dva mečboly vypracoval v 66. gamu a jeden i v tom zatím posledním stoosmnáctém. Mahut měl za celý pátý set jen dva brejkboly, ani on je ale nevyužil. V závěru podával dokonce lépe než zřetelně unavenější Isner a na svém kontě má jen o čtyři esa méně. Dosud nejvíce es, 78, zahrál Ivo Karlovič při semifinále loňského Davisova poháru proti Radku Štěpánkovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články