Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

České tenistky semifinále Fed Cupu s Italkami nezvládly

Řím - České tenistky prohrály v semifinále Fed Cupu v Římě s Itálií 0:2. Jako první se na římské antuce představila proti domácí jedničce Flavii Pennettaové česká dvojka Lucie Hradecká, která dostala v nominaci přednost před Petrou Kvitovou. Flavia Pennettaová nakonec vyhrála celý zápas, proměnila hned první ze tří mečbolů. Druhý bod domácích pak získala Francesca Schiavoneová, které v žebříčku WTA patří 17. pozice, a to po výhře 6:0 a 6:2 nad Lucií Šafářovou. Italkám nyní stačí k postupu do finále vyhrát jeden ze tří nedělních duelů.

Lucie Hradecká podlehla domácí jedničce Flavii Pennettaové v úvodní dvouhře 4:6 a 5:7, i když v obou setech vedla 4:1. Utkání trvalo hodinu a čtyřicet minut. Souboj Hradecké s Pennettaovou začal s lehkým zpožděním kvůli dešti, který pak dopadal na ramena hráček set a půl. V tom prvním začala výborně česká tenistka, která díky agresivnímu stylu a tlaku z returnu vzala soupeřce dvakrát podání a získala vedení 4:1.

Hradecká přišla o podání pošesté v jedenácté hře druhé sady. Rozproudilo se italské publikum ne zcela zaplněného hlediště a Pennettaová už svoji patnáctou vítěznou dvouhru ve Fed Cupu nepustila. Zápas domácí favoritka zakončila čistou hrou.

Šafářová nenašla v prvním setu recept na strojově přesnou hru Schiavoneové. Italka získávala míč za míčem a hru za hrou díky skvělé taktice postavené na výbornému pohybu a silně liftovaných úderech. Češka kazila hlavně z backhandu a pár forhandových vítězných míčů ji nezachránilo. Za pětatřicet minut tak Šafářové "zpíval kanár".

Nedělní program zahájí od 12:30 jedničky Šafářová a Pennettaová a po nich jsou zatím nahlášeny Hradecká a Schiavoneová. Dá se ale očekávat, že český kapitán Petr Pála udělá změnu a do jedné z dvouher pošle Petru Kvitovou. Závěrečná čtyřhra má zatím složení Květa Peschkeová, Kvitová a Sara Erraniová, Roberta Vinciová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články