Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kapitán tenistek má jasno o čtyřhře, nominaci do dvouher řeší

Řím - Jen o složení čtyřhry má jasno kapitán českých tenistek Petr Pála před semifinále Fed Cupu s Itálií. Nominaci do dvouher oznámí v pátek před polednem, kdy se v Římě uskuteční losování pořadí víkendových zápasů. Do dvouher kapitán vybírá z trojice tenistek. Žebříčkovou jedničkou je osmatřicátá hráčka světa Lucie Šafářová, kterou doplňují Petra Kvitová a Lucie Hradecká. "Všechny varianty jsou možné, není to jednoduché," řekl Pála. Jistotou je složení čtyřhry, do té postaví deblovou specialistku Květu Peschkeovou s Hradeckou.

Nominaci na dvouhry bude Pála probírat s trenérem týmu Davidem Kotyzou. "Jde o to, jak se holky cítí. Musíme to pořádně promyslet, protože na antuce to je náročné zvládnout ve dvou dnech a rozhoduje také fyzička ve spojení se zdravotním stavem," řekl Pála. 

Pro Kvitovou by mohla hovořit její sobotní bilance. Všechny čtyři zápasy v první hrací den vyhrála. "Pokud mě nasadí na sobotu, tak...," smála se Kvitová před cestou do Itálie. "Fed Cup je pro mě super první den a neděle je zatím zakletá," dodala. V nedělních zápasech Kvitová vyhrála jen jeden ze čtyř duelů.


V únoru proti Německu v prvním kole hrály v sobotu Šafářová a Kvitová. Na neděli poslal Pála do hry Hradeckou místo Šafářové, která byla po nemoci a v sobotu prohrála. Hradecká zvládla svoji premiéru ve Fed Cupu výborně a po dvouhře získala bod i ve čtyřhře. "Když budu hrát i dvouhru, tak udělám vše pro zisk bodu," prohlásila před semifinále Hradecká.

Obhájkyně titulu Italky sestavu neřeší. Kapitán Corrado Barazzutti do dvouher pošle patnáctou hráčku světa Flavii Pennettaovou a o dvě místa horší Francesku Schiavoneovou. Do čtyřhry na stadionu Foro Italico nastoupí dvojice Roberta Vinciová a Sara Erraniová.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články