Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nadal má skoro po roce další titul

Monte Carlo (Monako) – Španělský tenista Rafael Nadal zvítězil ve finále turnaje Masters v Monte Carlu nad krajanem Fernandem Verdaskem 6:0 a 6:1 a získal tak první titul po jedenácti měsících. V Monte Carlu ovšem nebylo o jeho vítězství mnoho pochyb, Nadal turnaj vyhrál již pošesté v řadě a na cestě do letošního finále ho nepotkalo mnoho komplikací. Finále bylo ještě jednoznačnější – v prvním setu utkání trvajícího pouze hodinu a 25 minut dala bývalá světová jednička Verdascovi "kanára", ve druhém mu Nadal přenechal jedinou hru.

Šestadvacetiletý Verdasco, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha a v semifinále Novaka Djokoviče, potvrdil, že proti Nadalovi se mu vůbec nedaří. Se slavnějším krajanem prohrál desátý vzájemný zápas. Na antuce s ním dokonce ještě neuhrál ani set. "Doufám, že jednoho dne tady Rafu přestane bavit vyhrávat," prohlásil Verdasco.

Nadal v Monte Carlu ukončil jedenáctiměsíční sérii bez triumfu, když se z vyhraného turnaje radoval naposledy loni v květnu v Římě. V Monaku si navíc připsal 16. titul z podniků série Masters, čímž se na druhém místě pořadí vyrovnal Rogeru Federerovi. Rekord drží Andre Agassi se 17 triumfy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články