Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Štěpánek titul v Brisbane neobhájil

Brisbane - Tenista Radek Štěpánek titul z Brisbane neobhájil. Ve finále podlehl Američanovi Andymu Roddickovi po setech 6:7 a 6:7. V tie-breaku druhého setu dokázal český daviscupový reprezentant odvrátit pět mečbolů soupeře, z vítězství se ale nakonec radoval nejvýše nasazený hráč.

Ohlasy finalistů po zápase

"Byl to skvělý boj a do Australian Open díky tomuto turnaji vstoupím pozitivně naladěn. Brisbane je magické místo. Finále jsem prohrál, ale jsem nadmíru spokojen, co jsem předvedl."

- Radek Štěpánek.

"Radku, vím, že jsi tady loni vyhrál a byl jsi na tomto dvorci neporažený. Už jsem si chvilku myslel, že to je tvůj osud," řekl Roddick při vyhlášení směrem ke Štěpánkovi, jehož vítězná šňůra v Brisbane skončila na čísle devět. "A ještě jedna věc: bojuješ a nikdy se nevzdáváš, tomu se musí zatleskat."

- Andy Roddick

Roddick se na okruhu ATP objevil po třech měsících, na jeho výkonech v Brisbane ale nebylo říjnové zranění levého kolena vůbec znát. První servis prohrál až v semifinále proti Tomáši Berdychovi a také finále proti obhájci prvenství se pro něj vyvíjelo dlouho velmi dobře. Vyrovnaný první set pro sebe jasně rozhodl v tie-breaku 7:2, ve druhé sadě si navíc rychle vytvořil náskok 4:0.

Roddick připravil Štěpánka o titul už loni v Memphisu a nyní si na své konto připsal osmadvacáté turnajové vítězství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články